В Венесуелі видали ордер на арешт на лідера опозиції

04.09.2024   06:07    418

В Венесуелі видали ордер на арешт на лідера опозиції

Фото: REUTERS

У Венесуелі суд видав ордер на арешт лідера опозиції Едмундо Гонсалеса

Гонсалес звинуватив генпрокурора Тарека Вільяма Сааба, який є давнім соратником Мадуро, в тому, що він «політичний обвинувач», який «засуджує заздалегідь».

У Венесуелі суд видав ордер на арешт колишнього кандидата в президенти від опозиції Едмундо Гонсалеса в рамках кримінального щодо розслідування результатів спірних виборів у липні. Про це у понеділок, 2 вересня, пише Associated Press.

Останні новини:  Бити вглиб Росії можна - Пісторіус

Ордер був виданий на запит прокуратури, яка звинувачує колишнього дипломата Гонсалеса в низці злочинів, включаючи змову, фальсифікацію документів і узурпацію повноважень.

Запит прокуратури до суду надійшов після того, як Гонсалес тричі не з’явився, щоб відповісти на запитання прокурорів у рамках кримінального розслідування щодо спірних результатів виборів.

Останні новини:  Армія Білорусії почала отримувати модернізовані "Гради"

Генеральний прокурор Тарек Вільям Сааб відкрив розслідування проти Гонсалеса після того, як він і лідер опозиції Марія Коріна Мачадо оприлюднили, за їх словами, результат виборів і опублікували їх в Інтернеті. Вони свідчать, що Мадуро програв Гонсалесу.

Гонсалес поставив під сумнів дії прокурорів через відсутність належних процесуальних гарантій і звинуватив Сааба, давнього союзника Мадуро, у тому, що він знаходиться під політичним тиском.

Останні новини:  Дональд Трамп зробив нові заяви щодо війни з рф

korrespondent.net






1111529