На українських автомобілістів чекає сильний удар по гаманцю: що відомо і до чого готуватися

04.09.2024   07:15    213

З 1 жовтня 2024 року в Україні може збільшитись розмір податків та зборів, а також буде запроваджено нові фінансові «санкції», зокрема, пов’язані з транспортними засобами.

Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації імпортерів та дилерів автомобілів, попередив про можливі зміни, які можуть суттєво вплинути на автомобільний ринок та інші сектори, пише Hyser.

Очікується, що переглянутий законопроект буде розглянуто парламентським комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики. Серед змін, що пропонуються, — збільшення податку на перепродаж авто, що може істотно вплинути на ринок.

Останні новини:  Geely збудує завод з виробництва електромобілів у Європі

Наразі в Україні діє податок на перепродаж автомобілів у розмірі від 3% до 5% залежно від вартості автомобіля. Новий законопроект передбачає збільшення цього податку, потенційно замінюючи існуючий 15% військовий збір на першу реєстрацію нових машин ширшим податком на перепродаж транспортних засобів.

Крім того, законопроектом пропонується змінити механізм щомісячних авансових платежів з податку на прибуток для АЗС, виходячи з обсягу їх баків. Це може накласти додатковий фінансовий тягар на власників АЗС, що може спричинити підвищення цін на паливо для споживачів.

У разі прийняття ці зміни можуть зробити покупку нового автомобіля дорожчим, що може призвести до скорочення кількості транзакцій на автомобільному ринку та вплинути на загальні ціни. Збільшення податкового навантаження на АЗС також може призвести до зростання витрат на пальне, що збільшить фінансове навантаження українських споживачів.

Останні новини:  Citroen працює над оновленням бюджетного кросовера: проїде до 500 км без АЗС


autotheme.info






1111529