В Україну йде потужний антициклон з Європи: що буде з погодою

02.09.2024   15:44    338


На цьому тижні в Україні очікується переважно суха й тепла погода, а також стійкі східні вітри. 

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Практично протягом усієї першої декади вересня погодні умови в нашій країні визначатимуться впливом південно-західної периферії потужного та малорухомого антициклону, центр якого розташується над північно-східною Європою“, – повідомив синоптик.

Тому, за його словами, істотних опадів не передбачається, за винятком південної половини України, де періодично проходитимуть дощі різної інтенсивності.

Останні новини:  Величезний павербанк. В Україні розробили акумулятор потужністю 1 МВт. Для чого (ФОТО)

Погода 2 вересня

Сьогодні на більшій частині території України опадів не передбачається. Лише вдень та ввечері у Приазов’ї, Запорізькій області та у Криму пройдуть короткочасні грозові дощі. Вітер буде східний, 5-10 м/с, на сході 9-14 м/с. Температура повітря вдень по всій країні буде +28…+33 °С.

Останні новини:  Росія хоче завершити війну до 2026 року, – Буданов

Погода 3 вересня

У вівторок, 3 вересня, у Приазов’ї та центральних регіонах, вдень також місцями на Харківщині пройдуть дощі у супроводі гроз, місцями можливі шквали, 15 – 20 м/с“, – попередив Ігор Кібальчич.

В решті регіонів України буде без істотних опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі у західних областях +12…+17 °С, на решті території +17…+22 °С. Вдень по всій Україні +28…+33 °С, а на Закарпатті повітря розігріє аж до +35 °С.

Останні новини:  Зробили за два місяці: ЗСУ вже отримали САУ “Богдана”, які Данія замовила у липні

Погода 4 вересня

У середу, за словами Ігоря Кібальчича, нестійка погода з опадами очікується у центральних, південних регіонах та на Вінниччині. Подекуди пройдуть сильні зливи з грозами. У решті областей переважно сухо. Вітер очікується південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, а вдень буде +27…+32 °С.


chasdiy.org






1111529