Шукали будинок і знайшли золото: що дали розкопки Оклендського замку (фото)

27.06.2024   11:30    217

Продовжуються дослідження, спрямовані на пошук будинку Артура Хазелріга, учасника Англійської громадянської війни XVII століття. Розкопки вже принесли перші артефакти, зокрема золоту прикрасу, якій понад 500 років.

Археологи продовжують розкопки в Оклендському замку, сподіваючись знайти дім Артура Хазелріга. Він відігравав вирішальну роль у парламентській опозиції проти короля під час Англійської громадянської війни, пише Heritage Daily.

 

Останні новини:  Вчені встановили, що Влад Цепеш, відомий як Дракула, був вегетаріанцем

Дослідники виявили великі стіни і підвали, заповнені уламками. Вчені припускають, що це залишки дому Хазелріга, парламентського лідера, який очолював «лондонських омарів», загін кірасирів. Його перемога у битві при Черітоні над військами сера Генрі Барда стала поворотним моментом у конфлікті.

Оклендський замок, Окленд, будинок, дім, Тауер, Хазелріг, Англійська громадянська війна, археологи, археологія, парламент, замок, стіни, знахідка, золото, квітка Fullscreen
Фото: Auckland Project

Після війни політична ситуація змінилася з проголошенням Карла II, що призвело до суворих наслідків для тих, хто був причетний до вбивства Карла I.




Сера Хазелріга ув’язнили в лондонському Тауері, де він і помер у 1661 році. Після його арешту єпископ Джон Косін зруйнував його будинок і перебудував Оклендський замок на єпископський палац.

Останні новини:  Таємницю Тунгуського метеорита пояснено: у Землю врізався зовсім не астероїд

Археологи виявили обширні стінові конструкції, багато з яких облицьовані великими тесаними блоками та середньовічною кладкою, що вказує на існування великої прямокутної будівлі, яка, як вважають, і була будинком Хазелріга.

Крім того, знайдено середньовічні архітектурні елементи з каплиці Бека, збудованої Ентоні Беком, єпископом XIV століття. Це дозволяє припустити про значне нашарування історії.

Останні новини:  Найбільші метеоритні кратери України: де вони знаходяться

Найцікавішою знахідкою є золота квітка примули, датована 1350-1500 роками, виявлена студентом Даремського університету. Вчені вважають, що цей предмет, ймовірно, був прикрасою для шкіряного ремінця.