Україна модернізує бронетранспортери БТР-60ПБ, подаровані Болгарією: що вдосконалюють

19.04.2024   14:49    1065

Україна почала модернізацію бронетранспортерів БТР-60ПБ, наданих Болгарією, як військова допомога. Ця ініціатива стартувала на початку року, коли Україна отримала першу партію зі 100 БТР-60ПБ-МД1, які раніше зберігалися на складах МВС Болгарії.

Подробиці

Ця техніка, яка значною мірою застаріла за технічними характеристиками, проходить комплексну модернізацію до стандартів сучасної війни, а також буде повністю відремонтована. Модернізація охоплює покращення мобільності, захисту та вогневої потужності, що значно пожвавлює можливості БТР-60ПБ.


Слід зазначити, що болгари вже допрацювали свої БТР-60ПБ у варіант, відомий як БТР-60ПБ-МД1, але жодна з цих машин не була відправлена ​​до Збройних Сил України.



Для болгарських БТР-60ПБ на території України провели заміну старих подвійних 90-сильних двигунів ГАЗ-40П на два нові 102-сильні двигуни Deutz BF4M2012 з Німеччини. Це оновлення підвищує потужність автомобіля до 205 кінських сил, зберігаючи вагу 10 500 кг. Стратегія модернізації надає перевагу використанню двох двигунів замість одного, щоб спростити процес і мінімізувати структурні зміни, на відміну від попередніх болгарських оновлень, які вимагали значних модифікацій броньового корпусу та моторного відділення.



Зміни включають заміну непрактичних люків на правильні двері з боків десантного відділення, що полегшує вихід для солдатів. Розташування сидінь усередині також було змінено, щоб збільшити місткість. Зараз машина вміщує сім десантників і трьох членів екіпажу — командира, механіка-водія та навідника, останній керує закритою кулеметною вежею.

Останні новини:  ЗСУ отримають нові ракети для ППО з військових запасів Бельгії

Озброєння включає 14,5-мм кулемет КПВТ і 7,62-мм кулемет ПКТ, доповнені новими оптичними і тепловізійними системами прицілювання. Крім того, місце водія-механіка оснащене українською тепловізійною системою «СПО МБТ» з камерами, що забезпечують видимість до 600 метрів вперед і 25 метрів позаду. Броня БТР-60ПБ була укріплена сталевими панелями Armox 500T, ефективними проти вогню стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, зберігаючи при цьому десантні можливості машини.

Останні новини:  ЗСУ отримають нові ракети для ППО з військових запасів Бельгії

Ці удосконалення, характерні для української бронетехніки, також включають нову цифрову радіостанцію «Либідь К-2РБ» і навігаційну систему CH-4215, що гарантує, що новий БТР-60D залишається життєздатним активом у сучасних сценаріях військового конфлікту.


wheel-news.com