Капустяні млинці зі сметаною та зеленню

02.05.2024   21:00    499

Приготувати ситну вечерю можна без будь-яких серйозних зусиль. Капустяні млинці виходять смачними й ситними, тож можна їх використовувати як повноцінну страву на сніданок чи вечерю.


Вам знадобиться:

  • 500 г капусти;
  • 500 мл води;
  • 200 г борошна;
  • 50 мл олії;
  • 3 великих яйця;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 1 дрібка чорного перцю.

Для подачі:

  • 3 ст.лож. сметани.

Щоб насмажити капустяні млинці, голівку капусти вимийте та дайте висохнути. Качан виріжте. У вас має залишитися 0,5 кг чистої ваги продукту. Капусту порубайте ножем не дрібно. Перекладіть у чашу блендера. Подрібніть.

Останні новини:  Як приготувати лазанью за 10 хвилин

До капусти додайте яйця. Якщо у вас не дуже великі, візьміть 4 штуки. Всипте сіль та змеліть чорний перець. Можете додати інші улюблені спеції. Збийте все разом. Має вийти однорідна суміш із дрібними вкрапленнями капусти.





Перелийте суміш у миску. Влийте воду. Розмішайте. Просійте сюди ж борошно частинами, перемішуючи вінчиком тісто щоразу. Відставте вбік на 15 хвилин. Після цього можете приступати до смаження.

Останні новини:  Штрудель з хурмою і родзинками

Пательню поставте на вогонь, влийте трішки олії. Ополоником налийте капустяного тіста й покрутіть сковорідкою, щоб воно розповсюдилося по всій поверхні. Накрийте кришкою і смажте 2 хвилини на слабкому вогні. Коли зарум’яниться, переверніть на інший бік і витримайте під кришкою ще 1 хвилину.

Готовий капустяний млинець викладіть на блюдо. Таким же чином підсмажте решту млинців. Змащувати пательню олією потрібно кожного разу. Подавайте до столу у теплому вигляді з зеленню та сметаною.

Останні новини:  Кефір, капуста і трішки фаршу: рецепт нереально смачного заливного пирога на обід або вечерю – дуже ніжний

З цього ж тіста можете зробити капустяні оладки. Вийде теж смачно, тільки борошна доведеться покласти трішки більше. У сметану до млинців можете додати подрібнений зубчик часнику. Так вони стануть більш ароматними.


odnaminyta.com