КНДР готова розпочати вийну проти Південної Кореї, але вагається

04.02.2024   20:31    72

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин робить заяви, які вказують на його бажання розпочати війну проти Південної Кореї, однак у нього є вагома причина уникати прямого зіткнення.

Про це повідомляє Bloomberg.


Видання зазначає, що темпи економічного зростання КНДР досягла найвищого рівня за майже десятиліття, здебільшого завдяки продажам озброєнь Росії.

Останні новини:  У Пентагоні зробили заяву щодо співпраці Росії з КНДР та Іраном

З жовтня Північна Корея поставила понад 2 мільйони артилерійських снарядів і кілька балістичних ракет до Росії. Вартість поставлених ракет може сягати кількох мільйонів доларів кожна, і Росії, ймовірно, доведеться купувати у Пхеньяна пускові установки для них. Експерти вважають, що обсяг продажів військової техніки КНДР може сягнути мільярдів доларів, що в поєднанні зі зростанням торгівлі з Китаєм може призвести до зростання економіки країни на 0,5% поточного року.



Видання зазначає, що ця стратегія продажів дає змогу Північній Кореї уникати міжнародних санкцій, однак також пом’якшує тиск на лідера КНДР і дає змогу уникати радикальних заходів, включно з військовими діями. З огляду на можливі негативні наслідки, Кім Чен Ин, здається, вважає за краще уникати відкритої війни.



Експерти також припускають, що Росія і Північна Корея можуть поглиблювати співробітництво найближчими місяцями, а передбачуване відвідування Путіним Пхеньяна може стати додатковим кроком у зміцненні відносин. Міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік висловив думку, що Північна Корея готується поставити Росії нові типи тактичних керованих ракет, які можуть бути використані в бомбардуваннях України.

Останні новини:  Дональд Трамп погрожує припинити допомогу Україні


expert.in.ua