Улюблена підкормка огірків у серпні

03.08.2024   14:21    35

Покращити плодоношення у серпні допоможе проста підкормка. Розповідаємо, що внести під огірки, аби отримати набагато кращий врожай, ніж ви могли.

Останній літній місяць – час для підтримання рослин. Сонця стає все менше й менше, а ночі набагато прохолодніші. Саме тому рослинам потрібні добрива, які компенсують погіршення погодних умов. Розповідаємо, чим “годувати” огірки для кращого плодоношення.

Добриво для огірків у серпні

Техніка внесення добрив у відкритому ґрунті та в теплицях майже не відрізняється, а тому в обох випадках діють загальні правила. Добрива вносяться ввечері, а також із врахуванням погодних умов – якщо буде дощ навряд чи обприскування принесе багато користі.

Останні новини:  Це потрібно зробити за 3 тижні до посадки озимого часнику

На самому початку фінального літнього місяця огірки потрібно підгодувати суперфосфатом. Пропорції наступні – 25 грамів на 10 літрів води. Способів удобрення декілька, але експерти радять наступний. Ви можете розчинити його у гарячій воді, а потім змішати з рештою води. Поливати огірки потрібно розчином вуличної температури.

Останні новини:  На якій грядці посадити полуницю на початку осені
Городники порадили найкраще добриво для огірків у серпні для покращення плодоношення

Пізніше, у середині останнього літнього місяця, знавці радять вносити калійні добрива. Сульфат калію підійде ідеально. Вносять його різними способами. Для кореневого підживлення потрібно розчинити добриво у воді – на 10 літрів 1 столова ложка. Втім, таким розчином ви можете провести і позакореневе підживлення. Крім того, можна вносити добриво у сухому виді – на кущ 15 грамів.

Останні новини:  Про фітофтору можна буде забути: досвідчені дачники поділилися перевіреними засобами
Городники порадили найкраще добриво для огірків у серпні для покращення плодоношення

У самому кінці літа потрібно підживити кущі огірків сумішшю сірчанокислого калію та суперфосфату. Для цього розчиніть названі підкормки у воді та поливайте кущі. Можна також просто обприскувати рослини цим розчином. Змішані добрива краще не вносити у змішаному виді, адже вони не зможуть рівномірно розподілитись.






noviydoctor.com