Вчені виявили раніше невідомих істот, схожих на єдинорогів

15.06.2024   17:30    255

Згідно з дослідженням, опублікованим у виданні ZooKeys, учені виявили в китайській печері сліпих безбарвних істот, які мають характерний ріг, пише Успіх in UA.

Але це не ті єдинороги, які можуть бути знайомі за фільмами та книгами. Вчені виявили раніше невідомий вид риб.

Напевно, останнє, на що можна очікувати, досліджуючи темну печеру в Китаї, так це знайти єдинорога. Але вчені зробили саме це. Вони виявили новий вид риб, який належить до роду Sinocyclocheilus. Ці риби мають незвичайний зовнішній вигляд і, звісно ж, мають класичний ріг єдинорога, повідомляє focus.ua.

Учені проводили вивчення різноманітності печерних риб на півдні Китаю та зібрали 32 екземпляри. Як показало дослідження, 15 із цих риб належали до раніше невідомого виду. Дослідники провели ретельний аналіз виявлених риб, порівняли їхній зовнішній вигляд і характеристики з іншими відомими видами роду Sinocyclocheilus і дали назву новому виду — Sinocyclocheilus longicornus. Ця назва походить від латинських слів longus, тобто довгий, і cornu, тобто ріг.

Останні новини:  Вчені висунули новий закон еволюції
Вчені виявили раніше невідомих істот, схожих на єдинорогів

За словами вчених, разом із новим видом тепер загальне число відомих видів риб роду Sinocyclocheilus становить 77, і всі вони мешкають у Китаї. До того ж 13 із них дослідники виявили в тій самій провінції, що й новий вид риб.




Печерні риби Sinocyclocheilus longicornus мають придаток у вигляді рогу на лобі та маленькі деградовані очі. Так учені дійшли висновку, що ці істоти дуже погано бачать або взагалі майже сліпі. Але очі цим рибам і не потрібні, адже вони мешкають у повній темряві.

Останні новини:  Зараз Земля технічно не обертається навколо Сонця: що відбувається насправді

Читайте також: Вчені встановили причину вимирання “Кінг-Конгів”, які жили 2 млн років тому

За словами авторів дослідження, деякі види риб роду Sinocyclocheilus не мають характерного рогу, але живуть у більш освітленій печерній воді. Тому вчені вважають, що ріг може бути пов’язаний зі способом життя нового виду риб у повній темряві.

Вчені виявили раніше невідомих істот, схожих на єдинорогів

Печерні риби Sinocyclocheilus longicornus мають довжину від 10,5 до 14,6 см, їхня луска позбавлена пігментації, тому вони мають безбарвний примарно-білуватий зовнішній вигляд. Водойма, в якій мешкають виявлені риби, має ширину всього 1,8 м, а глибину — менш ніж 1 метр. Учені з’ясували, що невідомий раніше вид риб не був тісно пов’язаний із іншими видами цього роду, що мають роги. Автори дослідження кажуть, що порівняння умов навколишнього середовища, де мешкає новий вид, із умовами проживання інших видів “єдинорогів” може допомогти з’ясувати, для чого ж потрібен ріг на лобі цих риб.

Останні новини:  Землю накрила магнітна буря у 6 балів