Ніхто й подумати не міг, що ці звички наближають до вас старість із неймовірною швидкістю

21.06.2024   11:00    645

Давно відомо, що куріння та алкоголізм змушують шкіру покриватися зморшками. Це так. Але не тільки вони перетворюють нас на бабусь і дідусів раніше часу. Існують і зовсім незначні на перший погляд речі.

Роки не шкодують нікого, і з віком наша шкіра страждає дедалі більше. Доводиться вдаватися до дорогих косметичних процедур, купувати безліч доглядових косметичних засобів. Але не тільки це може допомогти зберегти красу та молодість. Варто змінити і деякі звички, що тільки спочатку здаються невинними, а в результаті старять шкіру гірше, ніж час.

Використання спиртовмісних тоніків

На жаль, спирт є у багатьох косметичних засобах, але в тоніках його буває особливо багато. Адже цей компонент дуже негативно впливає на шкіру: сушить ліпідний шар, що захищає її. Вода випаровується, а шкіра стягується і стає подразненою. Перш ніж придбати засіб для догляду за особою, уважно прочитайте склад.

Невміння контролювати власну міміку

Останні новини:  Тестостерон не допоможе чоловікам досягти успіху в житті

Під час стресу та переживань ми самі не помічаємо, як змінюється наша міміка. Через нервозність люди морщать лоба, стискають губи, іноді покусують їх, напружують підборіддя і зводять брови. Такі вирази обличчя, особливо якщо вони бувають досить часто, не сприяють підтримці молодості шкіри. Зморшки з’являються набагато швидше у тих, хто переборщує з емоційністю. Не нервувати в наш час неможливо, але необхідно вчитися розслаблювати м’язи обличчя, керувати мімікою.

Спираєтеся на руку підборіддям

Напевно, ви неодноразово чули, що якщо спиратися підборіддям на свою руку, то з’являться зморшки. І це не міф, так воно і є. А вся річ у тім, що подібна поза впливає на еластичність шкіри та розтягує її. Чіпати часто обличчя, в принципі, також не слід, тому що можна перенести бактерії, що викликають запалення.

Останні новини:  Як хода впливає на ваш настрій та здоров’я

Мало п’єте води

Навряд чи існує хоч одна людина, яка не чула про водний баланс. Ще б пак, адже він справді неймовірно важливий. Якщо рідини всередині організму недостатньо, це впливає на здоров’я. І навіть негативно впливає на шкіру, позбавляючи її пружності та еластичності. Порада тільки одна: стежте за тим, скільки п’єте, і найкраще звичайну воду без усіляких добавок.




Не користуєтеся зволожувальним лосьйоном для тіла

Використання зволожувального лосьйону — дуже важливий пункт у догляді за собою. Часто жінки нехтують ним, не бажаючи витрачати час, забруднити одяг або просто лінуючись. Однак робити цього в жодному разі не варто. Нанесення лосьйону на мокре тіло відразу після душу сприяє утриманню вологи у верхніх шарах епідермісу. Це допоможе зберегти красу та молодість шкіри надовго.

Останні новини:  Психолог розповів, до чого призводить відсутність інтимної близькості у жінок

Використовуєте соломинку, щоб попити

На перший погляд здається: що страшного в тому, щоб попити сік чи воду через соломинку? Однак захоплюватись цим не варто. Витягування губ у трубочку викликає утворення зморшок у районі носогубного трикутника, причому досить глибоких. До речі, сигарети викликають той самий ефект, якщо, звичайно, не брати до уваги негативні наслідки від нікотину. При цьому впоратися зі зморшками в цій області практично неможливо. Краще просто не використовувати соломинки.


ua-vestnik.com