У Німеччині закликали обмежити пільги для українських біженців

21.06.2024   16:21    50

Низка провідних німецьких політиків наполягають на тому, що українським біженцям у Німеччині слід обмежити соціальні виплати. За їхніми словами, про поточну ситуацію стає все “важче донести” до виборців, пише The Guardian.

“Близько 1,1 мільйона українців знайшли притулок у Німеччині після повномасштабного вторгнення Росії в їхню країну в лютому 2022 року. Вони мають право на соціальну виплату, відому як Bürgergeld, або дохід громадянина, у розмірі 563 євро на місяць. Пари отримують 506 євро на людину, а діти мають право на виплати в розмірі від 357 до 471 євро на місяць, залежно від їхнього віку. Німецька держава також покриває такі витрати, як оренда, опалення та охорона здоров’я”, – йдеться в публікації.

За даними міністерства фінансів, цього року німецька держава витратить від 5,5 до 6 мільйонів євро на фінансування українців.

“Цілком можливо, що причина того, що у нас особливо багато українців у Німеччині, на відміну від інших сусідів, таких як, наприклад, Франція, полягає в тому, що в нас є ці високі соціальні виплати, яких немає ні в кого в Європі”, – заявив міністр внутрішніх справ Баден-Вюртемберга на півдні Німеччини Томас Штробль, який представляє консервативну партію Християн-демократів.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

Повідомляється, що уряд Німеччини поки що відхилив вимоги про скорочення соціальних виплат українцям і заявив, що не планує переглядати правила.

Українські біженці в Польщі – що повідомлялося

Нагадаємо, через два роки після початку повномасштабної війни позитивне ставлення та підтримка українських біженців у Польщі відчутно знизилися.

Згідно з дослідженням, зменшення прихильності до українців поширилося на всі сфери життя. Також прихильність поляків знизилася і до мігрантів.

Останні новини:  Нетаньягу натякнув на нову війну


uapress.kyiv.ua