Німецька компанія Rheinmetall продемонструвала свою найновішу інновацію. Броньований автомобіль нового покоління 6×6 Fuchs Evolution зроблено у конфігурації бойової розвідувальної машини, повідомляє 24 канал.

Прем’єрний показ на Eurosatory 2024 у Парижі продемонстрував світу значний крок вперед розробників Rheinmetal як у дизайні, так і в технічних можливостях бойової машини. Fuchs перекладається як «Лисиця» і характеристики та зовнішність автомобіля цілком відповідають звичкам й гарним рисам цього хижака.

По-перше, новий Fuchs Evolution розроблено у відповідь на висхідні виклики й потреби сучасної війни. По-друге, він значно випереджає попередні версії в можливостях. Тут вдосконалена трансмісія та передова цифрова архітектура електромобіля, що видає водієві та командиру екіпажу покращену обізнаність про ситуацію, вантажність тощо.

При цьому автомобіль не лише зберігає амфібійну здатність, але й забезпечує універсальність у різних робочих середовищах. Удосконалення бойові системи машини торкнулися вежі середнього калібру, подвійної незалежної оптоелектроніки далекого спостереження. Також покращено систему кругового огляду на 360° та комплексні матриці лазерних і акустичних датчиків попередження з протидією.

Останні новини:  Батальон «РАРОГ» за одну ніч знищив танк, БТР і сім машин окупантів (ВІДЕО)

Усі перераховані функції дозволяють Fuchs Evo виявляти та уникати рухів противника, збираючи важливі розвідувальні дані. Додаткова подвійна станція оператора з інтерфейсами НАТО GVA дозволяє командиру й оператору плавно перемикатися та розподіляти завдання, підвищуючи оперативну гнучкість.




Інтриги додає те, що ця машина, ймовірно, буде виготовлятися в Україні на спільному з Rheinmetal підприємстві. Принаймні, її попередня версія. Щоправда, це станеться не сьогодні й не завтра, а після того, як на виробничих потужностях налагодять роботу з технічного обслуговування та ремонту бронемашин. Ось тоді, як заявив глава Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв’ю виданню Bild, планується «якомога швидше налагодити виробництво броньованих машин, наприклад, бронетранспортерів Fuchs».

Останні новини:  СБУ опублікувала відео з полоненими, яких обміняли 25 червня (ВІДЕО)

Нова версія «Лисиці» Evo отримала значно більший салон десантного відсіку. Залежно від оснащення там внутрішній об’єм коливається в межах 10 — 11,5 куб. м. Автомобіль з повною бойовою масою 25 т, з яких 9 тонн корисне навантаження, укомплектований 455-сильним турбодизелем.

На виставковому подіумі колісну розвідувальну машину виставлено з безпілотною 25-мм вежею та сенсорною щоглою. Архітектура дозволяє розширити бойову палітру, розмістивши ЗРК малої дальності чи мінометний комплекс. Окрім бойової розвідувальної версії, виробник готовий виконати замовлення на медичні евакуатори поранених, командно-штабні машини, зв’язку тощо.

Останні новини:  Бійці 115 ОМБр знищили вороже укриття. ВІДЕО