Rheinmetall отримав найбільше у своїй історії замовлення на боєприпаси

21.06.2024   15:00    350

 Німецька збройна компанія Rheinmetall отримала рамковий контракт від Бундесверу, який передбачає поставку 155-мм артилерійських боєприпасів, у тому числі в Україну.

Про це Rheinmetall повідомляє на своєму сайті, передає Укрінформ.

Рамковий контракт вартістю до 8,5 мільярдів євро був підписаний 20 червня 2024 року.

Країни-реципієнти – Німеччина, Україна, Нідерланди, Естонія та Данія.

Таким чином значно розширено існуючу рамкову угоду. Замовлення спрямоване насамперед на збільшення запасів Бундесверу та його союзників, а також на підтримку України в її оборонній кампанії, — зазначається у пресрелізі.

Останні новини:  Повномасштабна війна між Ізраїлем та Іраном є неминучою – WSJ

Поставки планується розпочати на початку 2025 року. Основним покупцем стане Федеративна Республіка Німеччина, яка забезпечить частину поставок в Україну.

«Ми раді найбільшому замовленню в новітній історії нашої компанії. Ця широкомасштабна рамкова угода підкреслює провідну роль Rheinmetall як постачальника боєприпасів у Німеччині та нашу позицію як найбільшого у світі виробника артилерійських боєприпасів. Ми вдячні за велику довіру, виражену в цьому довгостроковому призначенні в рамках заходів безпеки Федеративної Республіки та її союзників», — заявив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Виробляти боєприпаси будуть на заводі в Унтерлюсі, Нижня Саксонія, який відкривав особисто канцлер Олаф Шольц. Річна потужність — 100 тисяч боєприпасів — буде досягнута з другого року виробництва, пізніше збільшена до 200 тисяч на рік.

Останні новини:  Раніше Німеччина мала 40 систем Patriot, а зараз 12: аналітики пояснили, чому

Rheinmetall є провідним виробником військової техніки та одним з найбільших виробників боєприпасів у світі. Останнім часом компанія зробила значні інвестиції у свою виробничу мережу. З 2025 року Rheinmetall планує виробляти до 700 тисяч артилерійських снарядів і 10 тисяч тонн пороху на своїх підприємствах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці, Австралії та Угорщині.

Останні новини:  Війська КНДР стануть “гарматним м’ясом” в Україні, – генерал Пентагону

Фото: dpa


news-xl.net