На основні досвіду ЗСУ: представлені латвійські всюдиходи Fox 4x4 Vehicle

23.06.2024   16:45    592

Латвійська компанія VR Cars представила Fox, новий автомобіль 4×4, на виставці Eurosatory 2024. Створений для того, щоб витримувати важкі умови балтійського регіону, Fox є одним із двох тестових автомобілів, які зараз оцінюються. Уроки, засвоєні під час війни в Україні, суттєво вплинули на його конструкцію, в результаті чого був створений міцний всюдихід, здатний долати болота та м’які ґрунти, які зазвичай зустрічаються в густих лісах.

Останні новини:  Нові броньовані Toyota Land Cruiser 300 передали військовим

Fox має трансмісію та підвіску, які розроблені в Латвії, доповнені 2-літровим дизельним двигуном потужністю 220 к.с., поставленим компанією Ford.

Примітно, що деталі заднього і переднього мостів повністю взаємозамінні, що спрощує обслуговування і управління запасними частинами. Підхід VR Cars робить акцент на виживанні екіпажу, завдяки винятковій мобільності та непомітності.

У компанії стверджують, що в складних умовах Арктики та Східної Європи традиційна бронетехніка вже не актуальна через загрозу, яку становлять протитанкові керовані ракети (ПТРК) і безпілотники.

Останні новини:  Tesla відкликає понад 23 тисячі пікапів Cybertruck через несправності

Отже, Fox був розроблений без дверей, щоб полегшити вхід і вихід. Його внутрішня частина виготовлена ​​з міцного композитного пластику, що дозволяє легко чистити позашляховик струменем води під високим тиском.

Fox — автомобіль класу 3 тонни зі спорядженою масою 2 тонни і вантажопідйомністю 1 тонна. Він може нести екіпаж до чотирьох солдатів разом із зброєю, ПТУРами, мінами та безпілотниками. Автомобіль також здатний інтегрувати повну радіосистему. Платформа Fox може підтримувати низку конфігурацій, включаючи швидку допомогу, командний пункт, носій зброї та центр керування дронами.

Останні новини:  Bentley Continental GT змінив покоління та став гібридом

Очікується версія 6×6, яка матиме багато схожого з механічною частиною версії 4×4. VR Cars планує підготувати Fox до виробництва наступного року і зараз веде переговори з потенційними клієнтами в регіоні.


wheel-news.com