Британський стартап презентував вирощену в лабораторії шкіру, що ідентична натуральній

28.06.2024   06:30    736

Британський біотехнологічний стартап 3D Bio-Tissues (3DBT) представив на виставці Future Fabrics Expo в Лондоні зразок вирощеної в лабораторії шкіри, яка, як вважають у компанії, може змінити правила гри в люксовому секторі моди, повідомляє портал Fashion United.

Новий матеріал, який «структурно та генетично ідентичний традиційній шкірі», виробляється без шкоди тваринам, але його можна дублювати або традиційними способами, або сучасними екологічно безпечними методами.

Останні новини:  Вчені зробили роги живого носорога радіоактивними для боротьби з браконьєрством

Компанія використовує клітини, зібрані у дорослого коня «безболісним та біоетичним» способом. Виробництво шкіри в лабораторії займає шість тижнів, при цьому не використовуються будь-які допоміжні матеріали, такі як пластик або целюлоза.

Штучна шкіра. Фото: 3D Bio-Tissues Штучна шкіра. Фото: 3D Bio-Tissues

Повідомляється, що 3DBT використовує запатентовану добавку для культивування клітин під назвою City-mix, що дає змогу прискорити виробництво тканин та знизити вартість процесу.

Останні новини:  На дні Середземного моря знайшли 3300-річний корабель з неушкодженим вантажем

Ще однією вигідною відмінністю нового матеріалу є те, що на відміну від звичайної шкіри він не обмежений розміром та товщиною шкури тварини.