Іспанська компанія розробила туристичні космокапсули

26.06.2024   15:30    203

Новий винахід дасть змогу людям підійматися в стратосферу і відпочивати там кілька годин. Якщо все піде за планом, то перші польоти стартують наприкінці 2025 року.

Іспанська компанія-піонер у сфері космічного туризму EOS-X Space оголосила про терміни реалізації одного зі своїх ключових проєктів. Компанія створює семимісну капсулу, яка підіймається високо в небо на гігантській повітряній кулі. Ця конструкція дасть змогу будь-кому (у кого є достатньо грошей) зависати в останньому шарі земної атмосфери Землі, за кордоном якої починається космос, повідомляє New Atlas.

Останні новини:  Вчені з’ясували, що буде, якщо на Землю впаде гігантський астероїд

Повідомляється, що герметична капсула з вуглецевого волокна перевозитиме сімох пасажирів і одного пілота на висоту близько 40 000 м. До неї буде прикріплена наповнена гелієм стратосферна куля. Внаслідок використання цієї кулі космокапсула і буде підійматися вгору.

Перші комерційні польоти стартують у третьому кварталі 2025 року. Вони здійснюватимуться з авіакосмічних баз у Севільї та Абу-Дабі. Запуск конструкції відбудеться на світанку. Буде потрібно дві години на підйом, дві години на політ на висоті та ще одна година на спуск і приземлення. Для пасажирів уся мініподорож, включно з організаційними моментами, займатиме приблизно п’ять-шість годин.

Останні новини:  Точка перелому: виявлено незвичайну причину танення льодовиків Антарктиди

Капсулу EOS-X Space оснастять ергономічними сидіннями, панорамними вікнами, декоративним підсвічуванням, бортовим баром і туалетом. За цей досвід пасажирам доведеться викласти 160-215 тис. доларів. Для порівняння: політ на капсулі-аналогу від бренду Space Perspective під назвою «Нептун» обійдеться в 125 тис. доларів.

Особливо багатим клієнтам EOS-X Space запропонує VIP-версію відпочинку. Компанія планує побудувати комплекс SpaceHub на іспанському острові Ла-Ісла-де-ла-Картуха (розташований на річці Гвадалквівір у Севільї). Там пасажири проведуть кілька днів у розкішному готелі, беручи участь у таких заходах, як польоти на літаку в умовах невагомості та симуляція космічних місій у віртуальній реальності. Тільки потім вони вирушать на стартову базу для запуску космокапсули до стратосфери.




Компанія заявляє, що тестові випробування капсули «пройдуть найближчим часом». Точних дат не названо. Відомо, що їх проведуть у співпраці з Національним інститутом аерокосмічних технологій Іспанії.

Останні новини:  Інопланетні мумії з Південної Америки: вчені вважають, що це не люди (фото)