"Зрозумілий і детальний" план закінчення війни буде готовий у 2024 році, — Зеленський (відео)

29.06.2024   05:23    771

За словами Володимира Зеленського, РФ не розуміє нічого, окрім сили. Тому Україна розвиває військове виробництво, щоб бути сильною на полі бою, та водночас розробляє дипломатичний план.

Україна готує «зрозумілий і детальний» план закінчення війни, який буде готовий у цьому році та лежатиме «на столі перед усіма партнерами». Про це під час спільної пресконференції з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар заявив президент України Володимир Зеленський.

Останні новини:  Українка піднялася на Еверест з прапором коломийської бригади «Едельвейс». ВІДЕО

«Дипломатичний шлях, обраний Україною, це наша ініціатива, тому що ми жертва у цій війні. Саміт миру пройшов і зараз ми детально працюємо над трьома планами: енергетика, продовольча безпека і обміни. Я впевнений, що ці питання ми вирішимо. Принаймні, ми підготуємо детальний план. Це буде найближчим часом. Всі інші пункти формули миру ми також розробимо і підготуємо сукупний план, який буде на столі перед усіма нашими партнерами», — сказав Зеленський.

Останні новини:  Десятки вибухів та вогняні “гриби”: в РФ спалахнула потужна пожежа (відео)

Глава держави зазначив, що Росія не розуміє нічого, окрім сили, та не поважає нікого, окрім сильних. Саме тому Україна розвиває військове виробництво, щоб бути сильною на полі бою, та водночас розробляє «зрозумілий і детальний» дипломатичний план.

«Він (план, — ред.) буде готовий у цьому році», — наголосив Зеленський.




Президент України також підкреслив, що всі, хто справді хоче миру, мають долучитись до розробки плану дій щодо всіх безпекових аспектів, які були порушені Росією.

Останні новини:  Штурм російської позиції українськими піхотинцями потрапив на відео

«Ми не хочемо затягувати цю війну і маємо якнайшвидше прийти до справедливого миру», — заявив Зеленський.