Експерт розповів, чому зараз іржавіють навіть нові автомобілі

24.06.2024   11:15    1583

У сучасних автомобілів практично всі кузовні елементи оцинковані, що теоретично має запобігти появі іржі на днищі та інших частинах кузова. Однак навіть у нових машин руді плями можуть виникати досить швидко, незважаючи на використання антикорозійних засобів. Експерт порталу ampercar.com розкрив, чому захист від корозії не завжди ефективний.

Досвідчені автолюбителі дбайливо ставляться до своїх автомобілів, регулярно покриваючи кузов захисними поліролями та обробляючи днище антикорозійними засобами. Проте це не завжди допомагає. Проблема полягає в тому, що сучасне лакофарбове покриття на багатьох автомобілях дуже тонке. Його можна подряпати, лише провівши по кузову сухою ганчіркою, не кажучи вже про сколи від камення. Навіть полірування тут безсиле. Єдиний порятунок – захисна плівка, але її треба вміло наклеювати, інакше іржа може з’явитися під поліуретановим шаром. Таким чином, незважаючи на ретельний догляд, важливо правильно вживати захисних заходів, щоб зберегти цілісність кузова автомобіля.

Останні новини:  Kia Sportage, Hyundai Tucson і не тільки: ТОП-10 вживаних кросоверів, які радять купувати експерти

Бувають і заводські проблеми. Наприклад, для Toyota RAV4 2010-2012 років випуску корозія на капоті стала справжньою хворобою. Вже після проїзду 20 000 км з’являлися перші руді плями, особливо швидко іржавіли ділянки на кромці.

Питання з антикорозійним захистом днища непросте. Тут справа в тому, що приховані порожнини часто залишаються без уваги майстрів, що в підсумку призводить до серйозних проблем. Ось чому рами, пороги та лонжерони страждають від іржі навіть на нібито оброблених від корозії машинах. Тому важливо регулярно перевіряти стан кузовних деталей авто та оперативно усувати всі можливі осередки іржі.

Останні новини:  Навіщо автомобільному акумулятору другий мінусовий дріт

Говорячи про кросовери, варто згадати, що навіть на заводі їхнього кузова не отримують повноцінного антикорозійного захисту. Наприклад, тунель, через який проходить карданний вал або де знаходиться глушник, часто залишається без захисного покриття. Це створює ідеальні умови для появи іржі під впливом солей та дорожніх реагентів. Якщо обробляти днище на спеціалізованому сервісі, необхідно ретельно оглянути його перед початком роботи і переконатися, що вся вже іржа видалена перед нанесенням антикора. Адже нерідко співробітники СТО просто наносять антикорозійний засіб поверх рудих плям, що у результаті створює приховані вогнища корозії.




Крім того, необхідно звертати увагу на дренажні отвори у дверях та порогах, очистити їх та залити захисним засобом. Про цей етап обробки часто забувають, а в забитих отворах вода завжди знайде свою щілину, що призведе до поширення корозії.

Останні новини:  Названо автомобілі з найкращою економією пального


Аmpercar.com