Кабмін змінив порядок держреєстрації та зняття з обліку автомобілів

28.06.2024   09:34    1585

Кабінет міністрів навів у відповідність із Законом «Про санкції» Порядок державної реєстрації та зняття з обліку транспортних засобів усіх типів, марок та моделей. Відповідні зміни зробили на засіданні 25 червня. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. За його словами, тепер, відповідно до Державного реєстру санкцій, передбачено обов’язкову перевірку відомостей про осіб, які звертаються до сервісних центрів МВС за отриманням відповідних послуг.

Останні новини:  Експерт назвав модель кращого розкішного автомобіля з коли-небудь створених

У разі, якщо буде встановлено факт застосування санкцій до особи, йому буде відмовлено у знятті ТЗ з реєстрації або проведенні щодо нього перереєстрації.

Внесені зміни стосуються таких видів транспорту: автомобілів, автобусів, самохідних машин, мотоциклів усіх типів/марок/моделей, мопедів, причепів, напівпричепів, мотовізок, а також іншого прирівняного до них транспорту.

Останні новини:  Нові правила для автомобілістів: в Україні змінили процедуру перевірки водіїв

«Визначено, що у разі встановлення факту застосування санкцій до фізичних чи юридичних осіб, які звернулися за здійсненням державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів (зокрема, у зв’язку з вибракуванням (списанням) транспортного засобу загалом), уповноважена особа сервісного Центру МВС відмовляє у вчиненні таких дій, якщо вчинення таких дій призведе до порушення обмежень (заборон), встановлених санкцією відповідного виду», – написав Мельничук.


newsauto.com.ua

Останні новини:  BMW M3 стане 700-сильним електрокаром