Готую кулінарний шедевр, не вмикаючи плиту чи духовку

28.06.2024   11:00    178

Якщо не хочеться вмикати духовку спекотної пори, то торт доведеться готувати з печива. Змішавши з розтопленим вершковим маслом і додавши шоколадну суміш з горішками, отримаєте нереальну смакоту.

Вам знадобиться:

  • 200 г гіркого шоколаду;
  • 220 мл вершків 20%;
  • 100 г печива;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 25 г білого шоколаду;
  • 2 ст.лож. цукру чи меду;
  • 10 г желатину.
Літній шоколадний тортик без випікання

Щоб приготувати шоколадний торт без випікання, першим ділом залийте желатин холодною водою та відставте вбік, щоб набубнявів. Тим часом печиво поріжте чи поламайте на шматочки. Горіхи наріжте гострим ножем на невеликі часточки. Білий шоколад наріжте на шматочки.

Останні новини:  Пшоняна каша більше не буде гірчити: кухарі розкрили “секрет”

Літній шоколадний тортик без випікання

У сотейнику змішайте вершки, цукор та вершкове масло. Перемішуючи, доведіть до кипіння й відразу ж зніміть із плити. Робіть це на найменшому вогні. Желатин додайте до гарячих вершків. Перемішуйте ретельно, щоб він повністю розчинився.

Літній шоколадний тортик без випікання

Гіркий шоколад поламайте на дрібні шматочки. Залийте желатиновою сумішшю. Перемішайте. Дайте трішки прохолонути за кімнатної температури. Якщо додаватимете печиво та білий шоколад у надто гарячу масу, перше розмокне, а другий розплавиться.

Останні новини:  Чи потрібно гріти молоко для млинців: помилка, через яку млинці виходять сирими
Літній шоколадний тортик без випікання

У шоколадно-желатинову суміш додайте печиво, горіхи та білий шоколад. Перемішайте. Перекладіть у роз’ємну форму діаметром 16-18 см, яку попередньо вистеліть харчовою плівкою. Розрівняйте. Відправте торт без випікання на 3-4 години до холодильника. За цей час він має повністю застигнути.




Такий торт із шоколадом та горішками вподобають усі ласолюбки. Замість волоських горіхів можете взяти солоний арахіс чи солоні фісташки. Вони нададуть нашому десерту особливої нотки. Якщо горішки не солоні, можете додати дрібку солі в шоколадну суміш.

Останні новини:  Як швидко почистити молоду картоплю і не забруднити руки


odnaminyta.com