7 причин, чому кіт любить спати у ваших ногах

28.06.2024   11:00    237

Дивно, але факт: вусаті вихованці люблять влаштовуватися на ніч у ногах у своїх господарів. Ми звикли до того, що коти не шукають легких шляхів. Люди не сплять, прийнявши будь-яку статичну позу. Можна тільки уявити, що діється з котом, коли господар вирішує перевернутися на інший бік. Але хвостаті друзі не роблять з цього ніякої трагедії: перевертається господар, перевертаються і вони. Усе просто.

І все ж коти ніколи не зроблять жодного зайвого руху, не отримавши для себе конкретної вигоди. Якої ж вигоди чекають наші любленці, вкладаючись спати в господарських ногах? Виявляється, для такої поведінки існує цілих сім причин.

Останні новини:  Як помити дзеркало, якщо вдома немає спеціальних засобів

Господар завжди допоможе в разі небезпеки

Вітаємо господарів, до яких на ніч приходять хвостаті вихованці. Вам дуже і дуже довіряють! Під час сну всі ми стаємо дуже вразливими і відкритими перед обличчям небезпеки. Коти пам’ятають, що звірі вони невеликі, в них вистачає природних ворогів. Влаштуватися ближче до господаря — запорука нічної безпеки. А особисту безпеку коти споконвіку ставлять на перше місце. Плюс певний комфорт і тепло, що теж важливо.

Можна негайно зірватися і втекти

Останні новини:  Як часник допоможе врятувати огірки від борошнистої роси

Відстежити з точністю те, що відбувається у котів на думці, практично неможливо. Кіт не стане зариватися під ковдру, як це роблять багато собак. Навпаки, ці звірі цінують можливість різко стрибнути і втекти. Коли в цьому виникне нагальна необхідність.

Прекрасний краєвид

Місце в ногах у господаря, з точки зору кота, є стовідсотково козирним. За подушками, ковдрою або, що гріха таїти, тілом господаря можуть ховатися небезпеки — реальні або уявні. А ось з позиції “біля ніг” добре проглядаються всі околиці. Плюс ліжко — це своєрідне піднесення, а коти обожнюють влаштовуватися на високих точках.

Останні новини:  Поради дерматолога, які допоможуть правильно помити волосся, схильне до жирності