Volkswagen презентував оновлений Golf R

28.06.2024   10:08    380
Німецький бренд Volkswagen представив рестайлінг для топового Golf R, а також оновив версію універсалу Variant.

Топовий спортивний автомобіль Volkswagen Golf R отримав рестайлінг 2024 року й також буде доступний в ексклюзивній версії «Black Line».  

Екстер’єр

Volkswagen Golf R 2024 року

Як завжди, Volkswagen змінив екстер’єр тонкими ретушами, щоб не занадто старити попередника. Моделі 2024 року можна впізнати насамперед за оновленою передньою частиною з привабливими бічними повітряними завісами, а також за новими фарами, вже знайомими з рестайлінгу стандартного Golf, які з’єднані між собою лінією з підсвічуванням. 

Усі Golf R тепер у стандартній комплектації оснащені так званими фарами LED Plus. Вперше R також отримав підсвічений логотип VW на передній частині. 

Volkswagen Golf R 2024 року

Зміни в задній частині обмежуються новим дизайном ліхтарів, які вперше доступні з настроюваними вітальними вогнями. Моделі з пакетом «Performance Package» також можна впізнати в задній частині за особливо великим спойлером на даху, який оптимізує притискну силу. 

Volkswagen Golf R Variant 2024 року




Вихлопна система залишається знайомою з чотирма трубами, а також опціональною системою Akrapovic, яка тепер звучить трохи надійніше. Зовнішній вигляд привабливого дифузора може бути дещо зіпсований крюком, оскільки Golf R вперше доступний із зчіпним причепом, який може буксирувати до 1900 кг. 

Останні новини:  За допомогою штучного інтелекту: Hyundai створив унікальний автомобіль для собак

Під капотом 

Volkswagen Golf R 2024 року

Порівняно з попередньою моделлю потужність зросла на 10 кВт (13 к.с.) і тепер становить 333 к.с. Це означає, що наступний етап розширення спеціальних комплектацій «20 Jahre R» та Golf R 333. Максимальний крутний момент 420 Нм залишається без змін. Вперше ця продуктивність також доступна для Golf R Variant. 

Volkswagen Golf R Variant 2024 року

Значення від 0 до 100 км/год скорочені до 4,6 і 4,8 секунди для Variant. Максимальна швидкість також може бути збільшена на 20 км/год до 270 км/год в останньому поколінні з «пакетом продуктивності». Це на 1,7 км/год більше, ніж раніше. 

Колеса 

Volkswagen Golf R 2024 року

На додаток до добре відомих колісних дисків у портфоліо Golf R, Volkswagen надав фейсліфтингу новий, дійсно красивий дизайн дисків. 19-дюймові ковані диски названі на честь «Варменау», району Вольфсбурга. Завдяки вазі всього вісім кілограмів на обід, колеса приблизно на 20 відсотків легші за аналогічні легкосплавні диски. 

Останні новини:  Rivian за підтримки Volkswagen випустить п’ять новинок: подробиці

Volkswagen Golf R Variant 2024 року

Це зменшує непідресорені маси, що повинно сприяти поведінці водіння. Крім того, дуже великий ступінь відкриття ободів (71 відсоток) покращує стабільність і зносостійкість гальм. Це зменшує теплове навантаження на гальма, особливо на гоночному треку. 

Шасі 

Volkswagen Golf R 2024 року

У технічному плані був переналаштований менеджер динаміки водіння (DCC), який об’єднує всі відповідні системи одна в одну. За допомогою диспетчера динаміки водіння електромеханічні функції повного приводу, електронного блокування диференціала та компонентів бічної динаміки амортизаторів DCC узгоджено контролюються під час кожного маневру водіння. 

Він також інтегрує повний привід 4MOTION з R-Performance Torque Vectoring. Вперше в Німеччині стандартна система адаптивного керування шасі DCC, яка раніше опціонувалася, тепер є стандартною.  

Volkswagen Golf R 2024 року

У Golf R доступні профілі водіння «Comfort», «Sport», «Race» та «Individual», а також – у поєднанні з пакетом Performance – «Special» та «Drift». Тепер цей спектр розширено за рахунок профілю водіння «Eco», який робить неспішні подорожі ще більш екологічними. Усі профілі були оновлені, а профіль «R» був значно заточений. 

Останні новини:  Фахівець розповів, що буде, якщо натиснути кнопку Start/Stop під час руху авто

Інтер’єр 

Volkswagen Golf R 2024 року

Найбільшого прогресу було досягнуто в інтер’єрі, а також в інформаційно-розважальній системі, яка була терміново потрібна з огляду на проблеми з раннім Golf 8. Golf R тепер також покладається на останнє покоління інформаційно-розважальної системи з окремо стоячим великим дисплеєм і повністю оновленою навігацією по меню. 

Volkswagen Golf R 2024 року

«Digital Cockpit Pro» із пакетом Performance було розширено новим датчиком прискорення та GPS-таймером кола. Однак, VW не повернувся до керма із фізичними кнопками, які люблять і вимагають клієнти, як в інших версіях, а зберіг сенсорні кнопки керування. 

Volkswagen Golf R Variant 2024 рокуVolkswagen Golf R Variant 2024 року

Точні ціни поки не повідомляються. Очікується, що новий Golf R пропонуватиметься дешевше, ніж раніше (наразі близько 55 000 євро), незважаючи на додаткову потужність, стандартний DCC і вдосконалення.  


motorcar.com.ua