5 простих способів перевірки вершкового масла, які допомагають відрізнити натуральний продукт від підробки

18.03.2024   11:40    1161
Вершкове масло: визначте за 10 хвилин натуральний продукт чи рослинний фальсифікат

Вершкове масло є одним з найбільш звичних продуктів, які ми часто використовуємо для випічки, бутербродів або смаження. Проте знайти натуральний продукт вкрай складно: навіть якщо на пакуванні будуть вказані виключно складові, що не викликають підозри, це не гарантує правдивості інформації.


На щастя, є 5 простих способів, які допоможуть відрізнити натуральне вершкове масло від підробки:

  1. Справжнє вершкове масло має бути 82,5 % жирності. Інші варіанти свідчать про те, що в складі в будь-якому разі буде хімія і рослинні жири. Термін зберігання натурального продукту не може перевищувати 60 діб.
  2. Відправте вершкове масло в морозильну камеру, розкрийте пачку й оцініть вигляд: воно має бути рівним і без будь-яких підозрілих вкраплень.
  3. Спробуйте розрізати заморожене масло. Якщо воно має хімічний склад, то це дозволить вам зробити це без складнощів, отримавши ідеальні рівні шматочки. Натуральне ж масло почне кришитися і ламатися.
  4. Налийте склянку окропу і покладіть в нього невеликий шматочок продукту. Натуральне вершкове масло при розчиненні дасть невеликий осад і зробить воду каламутною. Підробка при цьому способі дасть про себе знати – ви побачите виразні жирові плівки. Цей метод є найнадійнішим.
  5. Підроблене вершкове масло погано поводиться під час смаження, не розтоплюється, а дає неприємний присмак, пригорає.
Останні новини:  Ефективні способи використання зубної пасти у побуті


prostoway.com