За допомогою штучного інтелекту: шахраї навчились дивним способом дурити страхові компанії на ремонті авто

08.05.2024   09:00    180

Програмне забезпечення для редагування фотографій стало потужнішим, ніж будь-коли раніше, і зараз багато програм використовують передову технологію штучного інтелекту. Однак, як і більшість технологій, її можна використовувати як на благо, так і на зло.

Повідомляється, що шахраї взялися за програмне забезпечення для редагування фотографій. The Guardian повідомляє про “сплеск” випадків шахрайства, пов’язаних із підробленими фотографіями. В одному з інцидентів, згаданих у публікації, один із страхових агентів отримав фотографію фургона, на якій було відредаговано пошкоджений передній бампер. Він супроводжувався підробленим рахунком-фактурою, в якому стверджувалося, що транспортний засіб потребує ремонту на понад 1256 доларів.

Останні новини:  В Україні за місяць подвоївся попит на електромобілі

Вивчаючи проблему, команда компанії з шахрайства виявила, що зображення підроблене після того, як вони знайшли оригінал у соціальних мережах.

Здається, це не поодинокий випадок, оскільки Allianz і Speedclear виявили, що “випадки використання додатків для спотворення реальних зображень, відео та документів зросли на 300% з 2022 року до 2023 року”. Фірми також заявили, що маніпулювання зображеннями має всі ознаки того, щоб стати масовим.



Вирішити цю проблему відносно просто, але трудомістко, оскільки страховики повинні вимагати більше доказів, або доступ до ймовірно пошкодженого автомобіля. Однак це не зручно ні клієнтам, ні страховикам.





autogeek.com.ua

Останні новини:  Інвестує $40 мільйонів: Daimler Trucks збільшить виробництво електричних та водневих вантажівок