Експерти розповіли, як швидко позбутись від цибулевої мухи на городній ділянці

08.05.2024   05:00    602

Цибулева муха – комаха, яка може створити багато “пригод” городникам. Розповідаємо, що потрібно робити, аби вона ніколи не з’явилась на вашій ділянці.


Один із найчастіших шкідників на городах – цибулева муха. Така небезпечна комаха може вражати цибулю різних видів і сортів. Крім того, вона може нашкодити цибулевим рослинам – тюльпанам, ліліям та іншим красуням. Розповідаємо, як позбутись від такого шкідника та що потрібно для боротьби з ним.

Останні новини:  Блогерка показала, як правильно зав’язати купальник, щоб він не натирав шию

Як позбутись від цибулевої мухи

Найпопулярнішим методом боротьби з неприємним гостем на городі є зола. За допомогою такої речовини городники припудрюють вражену рослину та міжряддя з нею. Крім того, часто дачники можуть застосовувати полин – зібрану зелень розкладають у грядках із цибулею.



З полину, який відлякує цибулеву муху своїм запахом також часто виготовляють домашній настій. Півтора кілограма свіжої трави потрібно змішати з 10 літрами води та настояти протягом кількох діб, а потім – пролити міжряддя та обробити безпосередньо рослини.

Останні новини:  Що потрібно їсти вашому знаку зодіаку, щоб почуватися чудово і бути в формі
Експерти розповіли, як швидко позбутись від цибулевої мухи на городній ділянці

Ви також можете використовувати настій, приготований на основі хвойних рослин. Приготувати його можна наступним чином – 10-літрове відро на третину наповніть щойно зібраними гілками з сосни та залийте водою. Настоювати потрібно протягом 3 днів.



Потім потрібно процідити та обприскати розчином рослини й пролити ґрунт із цибулевими посадками. Ви також можете розкласти хвойний опад в міжряддях для додаткового захисту рослин від цибулевої мухи.

Останні новини:  Чи можна вкоренити гілочку мімози з букета
Експерти розповіли, як швидко позбутись від цибулевої мухи на городній ділянці

Варто пам’ятати, що цибулева муха, як і будь-яка інша комаха, шукає, чим поживитись, за запахом. Саме тому для дезорієнтації шкідника ви можете використовувати посів різноманітних рослин разом із цибулею. Часто посадки поєднують із морквою, чорнобривцями, медоносами.


noviydoctor.com