Після інавгурації путін призначить суровікіна начальником Генштабу - Романов

07.05.2024   18:41    655

Російський військовий блогер Романов пише, що після інавгурації Путіна новим міністром оборони РФ стане тульський губернатор Олексій Дюмін, а начальником Генштабу генерал Суровікін.

Про те, що Дюмін може змінити Шойгу, активно натякають і ряд військових телеграм-каналів РФ із сітки, яка вже давно, ще з часів Пригожина, атакує Шойгу та начальника Генштабу Герасимова. Розмови про перестановки в МО РФ активізувалися ще наприкінці квітня через арешт заступника міністра оборони Тимура Іванова, звинуваченого в корупції (докладно про цю історію ми писали тут.

Останні новини:  В Росії спалахнула пожежа в аеропорту

Втім, поки що немає жодних офіційних підтверджень, що Шойгу замінять на Дюміна, а Герасимова на Суровікіна. Ряд пабліків висловлюють у цьому сумніви, з урахуванням близькості Дюміна і Суровікіна до заколоту Пригожину, який підняв минулого року.



Але привертає увагу такий момент: той самий блогер Романов нещодавно прогнозував, що у Росії у травні оголосять мобілізацію. Ця інформація була спростована на всіх рівнях. Однак, якщо в МО РФ відбудуться перестановки і туди прийдуть Дюмін і Суровікін, то у них, можливо, буде інший погляд на питання мобілізації, і тоді її справді можуть оголосити у травні.

Останні новини:  Сі рятує китайську економіку від себе самого - дає $42 млрд на викуп непроданих квартир

Чекати на відповідь на питання – чи поміняють у РФ міністра оборони чи ні і якщо та то на кого, залишилося недовго. Після завтрашньої інавгурації Путіна уряд Росії подає у відставку і вже 10 та 13 травня, за прогнозами, до Держдуми буде внесено кандидатури прем’єра та міністрів.




newformat.info