Skoda показала ескізи концепту Enyaq RS Race

08.05.2024   08:21    317
Чеська марка Skoda створила концепт Enyaq RS Race, в якому спробувала поєднати останні тренди в екологічних технологіях та автоспортивну зовнішність.

Завдяки новому концепту Enyaq RS Race компанія Skoda Auto дослідила нові можливості розвитку “зелених технологій” в автоспорті, одночасно прагнучи зберегти привабливість бренду.  


Концепт Enyaq RS Race створений на основі ДНК Skoda про що свідчить агресивний дизайн, підкреслений масивним заднім антикрилом. Концепт пропонує зрозуміти, як технології автоспорту можуть допомогти прискорити перехід до динамічного та екологічного автомобільного майбутнього. Він також служить платформою для розробки та ретельного тестування передових електричних технологій для майбутніх серійних транспортних засобів з акумуляторною електрикою. 

Останні новини:  У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

Під капотом 

Skoda Fabia RE-X1
Skoda Fabia RE-X1

Enyaq RS Race базується на Skoda Enyaq Coupé RS. Оснащений повним приводом, новий Skoda Enyaq RS Race отримав широкий спектр можливостей модульної платформи Volkswagen Group для електрокарів.  





Агресивний дизайн концепту покликаний не лише привернути увагу, але й завдяки широкому днищу забезпечити стабільнішу керованість. Помітне заднє крило також надає необхідну притискну силу.  

Метою створення концепту є отримання практичних знань через конкретні технічні та конструктивні модифікації високопродуктивних електромобілів. Ці підходи потенційно можуть бути реалізовані в майбутніх серійних моделях. 

Останні новини:  Створено електрокар за 100 000 грн (фото)

У прес-релізі бренду зазначено, що концепт не залишиться на папері, а буде створено справжній автомобіль, який використає аеродинаміку поточного ралі-кара Skoda Fabia RS Rally2. 

Продовження історії 

 

Skoda Vision Gran Turismo 7

Enyaq RS Race являє собою ще один інноваційний електричний акумуляторний концепт від Skoda Motorsport після нещодавно представленої Skoda Vision GT.  

Представлена у 2021 році, Skoda Fabia RE-X1 була побудована на шасі Skoda Fabia Rally2 evo та оснащена електродвигуном на 860 вольт із максимальною потужністю 260 кВт. Омологація Австрійської асоціації автоспорту AMF (ÖAMTC) дозволила команді Baumschlager Rallye&Racing брати участь у Чемпіонаті Австрії з ралі.  

Останні новини:  В Україні за місяць подвоївся попит на електромобілі

Також нещодавно на основі Vision GT компанія Skoda застосувала зовсім інший підхід: ефектний, повністю електричний одномісний автомобіль був розроблений ексклюзивно для гри Gran Turismo 7 PlayStation. Концепт, натхненний моделлю 1100 OHC Spider 1957 року, розширив присутність Skoda у світі цифрових гонок. 

Додаткову інформацію про Enyaq RS Race можна знайти у відео про розвиток проекту. 


motorcar.com.ua