4 наслідки для шкіри, якщо вчесно не зняти макіяж

08.05.2024   09:00    184

У сучасному темпі буває, що ми не приділяємо належної уваги собі, поспішаємо, забуваємо доглядати за собою. Так, практично кожна жінка хоч раз в житті засинала з косметикою на обличчі після, наприклад, важкого дня або бурхливої вечірки. А у деяких це і зовсім увійшло в звичку. Про те, що буде, якщо не знімати макіяж перед сном, розповіли дерматологи.

Останні новини:  Поставте ці квіти біля вікна і жоден комар не залетить у вікно

За словами експертів, в першу чергу, макіяж, залишений на ніч, не дозволить шкірі регенеруватися, оновлюватися. Річ у тім, що вночі наш організм відпочиває і відновлюється, і шкіра в тому числі.

Крім цього, як зазначили фахівці, на неочищеній шкірі активніше розмножуються патогенні бактерії, а це, своєю чергою, може призвести до захворювання шкіри — дерматозу.



Також макіяж призводить до посиленої роботи сальних залоз, які намагаються захистити шкіру від шкідливих факторів середовища. Це загрожує появі вугрової висипки.

Останні новини:  Що потрібно їсти вашому знаку зодіаку, щоб почуватися чудово і бути в формі

І, якщо не зняти макіяж перед сном, то шкіра на ранок буде лущитися, стане менш еластична, а зморшки будуть більш помітними, додали експерти.

Давайте будемо любити себе, а догляд за шкірою перетворимо в особливе таїнство, час краси і гармонії з собою. Тоді ми не будемо переживати, що забули або не встигли зробити догляд за шкірою перед сном. Ми цього не допустимо, так як цей процес стане одним з улюблених моментів дня.




ua-vestnik.com

Останні новини:  Експерти розповіли чому вбудовувати мікрохвильовку не варто