Вчені виявили наскельні малюнки поряд зі слідами динозаврів віком 145 млн років

23.06.2024   07:30    37

У Серроте-ду-Летрейру (штат Параїба, Бразилія) оголилися гірські породи.

Археологи виявили поруч із ними скам’янілості. Вони є слідами ігуанодонтичних динозаврів, зауропод і теропод, які жили на Землі в ранньому крейдовому періоді.

У цьому районі археологи натрапили на наскельні малюнки. На думку дослідників, петрогліфи були намальовані художниками у доколоніальний період. Автори наскельних малюнків здогадалися, що перед ними сліди динозаврів.

Останні новини:  Учені з’ясували, як жили підлітки часів Льодовикового періоду

Перші скам’янілості у цьому регіоні знайшли ще на початку XX століття. При цьому петрогліфи ніколи не розглядалися вченими у зв’язку з скам’янілістю. Команда археологів вирішила провести невелике дослідження. Їм вдалося знайти 56 нових петрогліфів. На скелях були зображені тероподи та зауроподи. Археологи звернули увагу на те, що наскельні малюнки мають різний стиль. Це може вказувати на те, що вони намальовані кількома художниками.

Крім динозаврів, на скелях зроблені гравюри, схожі на змій та зірки. За словами авторів дослідження, встановити, ким було нанесено петрогліфи, неможливо. Достовірно можна сказати одне, що художники вплели до них динозаврів з великою обережністю.

Останні новини:  Археологи розкопали яму з кістками на місці останньої битви Наполеона