Археологи розкопали яму з кістками на місці останньої битви Наполеона

Сьогодні,   21:30    337

У 1815 році французькі війська під проводом Наполеона прийняли бій при Ватерлоо. У битві загинуло кількадесят тисяч солдатів. Незважаючи на це, людських останків на місці битви було знайдено мало.

Під час недавнього дослідження археологи натрапили на яму з кістками ампутованих кінцівок людей, пише Popular Mechanic.

Останні новини:  Учений із Гарварду знайшов сліди інопланетних цивілізацій

Бій, що поклав край воєнній кар’єрі Наполеона, відбувся на території Бельгії. Французькі війська зазнали нищівної поразки від Сьомої коаліції монархів на чолі з британським герцогом Веллінгтоном.

Учасниками грандіозної битви стали 200 тисяч військових. Після поразки Наполеона заслали на острів Святої Олени. Він прожив на ньому шість років, перш ніж помер. При Ватерлоо загинули або були поранені 40 000 французьких солдатів. Сьома коаліція втратила 22 000 солдатів. Незважаючи на такі значні втрати, археологам вдалося виявити лише два скелети.

У вересні організація Waterloo Uncovered та співробітники Університету Глазго організували розкопки у місці, де було знайдено один із двох скелетів. Вони знайшли “криваву яму” з ампутованими кінцівками солдатів, одним повним скелетом та кістками тварин. Вона була викопана цілеспрямовано для поховання кінцівок. Згідно з історичними записами у день битви лікарі польового шпиталю провели понад 500 ампутацій. Археологи виявили на деяких кістках сліди від хірургічної пилки.