Колишній держсекретар США прокоментував заяву Венса про план завершення війни в Україні

Вчора,   20:21    206


Колишній державний секретар США Майк Помпео прокоментував заяву кандидата у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венса про план Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні. За словами Помпео, такі слова лунають від Венса під впливом виборів в країні.

“Це просто кандидат у віцепрезиденти, і все, що він говорить – тому, що зараз вибори. Справді, кандидат в президенти – це Дональд Трамп. І саме Дональд Трамп буде розбиратися з цим питанням”, – зазначив він в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

Водночас журналістка нагадала про план Помпео, який передбачав вступ України до ЄС та НАТО, лендліз від США на 500 млрд доларів та надання зброї, а також демілітаризований Крим. Вона запитала у колишнього держсекретаря США, наскільки такий план може стати реальністю, якщо Трамп знову стане президентом, на що Помпео відповів:

“Я не буду президентом так само, як і Джей Ді Венс не буде президентом. Я завжди вважаю, що найкраще звертатися до історії, а не до слів. З мого досвіду, люди часто говорять одне, а потім стикаються з реальністю. І коли реальність вдарила по президенту Трампу і мені, коли нам доручили стримувати Путіна – ми досягли значного успіху. І я абсолютно переконаний, що президент Трамп і команда, яку він сформує, якщо його оберуть – знову досягнуть величезних успіхів”, – запевнив політик.

Останні новини:  Президент Бразилії “образився” на критику від Зеленського і зробив гучну заяву

Також він висловив свою думку щодо того, чи будуть проведені зміни в разі перемоги на виборах іншого кандидата, Камали Гарріс. Помпео зауважив, що її політика буде прогресивною, що в загальному, свідчить про слабкість.

Я не знаю і намагаюся уникати прогнозів. Але як віце-президент, вона була безпосередньо причетна до прийняття рішень щодо Афганістану. Що стало однією з найбільших поразок і, ймовірно, призвело до подій, які переконали Путіна в тому, що йому нема чого боятися. Вона казала, що була останньою людиною в кімнаті під час прийняття цих рішень, і повністю їх підтримувала. Тому я завжди спираюся на спостереження за історією, а не на слова. Факти свідчать, що її політика буде прогресивною, що, в основному, означає слабкість”, – підкреслив колишній державний секретар США.

Останні новини:  Ізраїль готується оголосити повномасштабну війну Лівану

“Мирний план” Трампа щодо війни в Україні – що відомо

Раніше Джей Ді Венс розповів, яким бачить план кандидата в президенти США Дональда Трампа про завершення війни в Україні. Він зазначив, що таким чином Україна збереже свій незалежний суверенітет.




“Думаю, що це виглядає так. Трамп сідає і каже росіянам, українцям і європейцям: “Ви, хлопці, повинні з’ясувати, який вигляд має мирне врегулювання”. І, ймовірно, воно виглядатиме приблизно так само, як нинішня лінія розмежування між Росією та Україною. Це стане як демілітаризована зона. Вона буде сильно укріплена, щоб росіяни не вторглися знову”, – пояснив Венс.

Останні новини:  У США запланована зустріч Зеленського з Трампом та Гарріс

За його словами, Росія також отримує від України гарантію нейтралітету, що вона не вступає в НАТО та в жодні союзницькі інститути.


uapress.kyiv.ua