Що ви не повинні нікому пояснювати або доводити

Сьогодні,   21:11    124

 

Існують такі життєві аспекти, які ми схильні порівнювати з іншими або ж шукати чужого підтвердження і схвалення. І це абсолютно неправильний і навіть згубний підхід. Ваші рішення і ваш вибір — це тільки ваша відповідальність, тому немає ніякого сенсу пояснювати або доводити людям (навіть найближчим) наступне:

Рішення, які ви приймаєте

Це ваше життя і ваша відповідальність, тому і всі рішення мають бути тільки вашими. Якщо ви хочете звільнитися, зробіть це. Якщо ви не хочете зустрічатися з людиною, яка дуже подобається вашим батькам, не зустрічайтеся з ним. І нехай вас вважають бунтарем або егоїстом! Вам від народження дана вільна воля вибору. І так, у вашого вибору можуть бути наслідки, але краще шкодувати про свої власні рішення, ніж звинувачувати інших в тому, що вони вам диктували ваші дії.

Любов, яку ви відчуваєте

Вам не потрібно шукати підтвердження в оточуючих, щоб розуміти любите ви чи ні. Це можете знати і відчувати тільки ви самі. Ви самі повинні зрозуміти, чи є ця людина тією, з котрої ви хочете залишитися назавжди. У нас можуть бути різні способи вираження (або придушення) власних почуттів, але ми всі народжені з сильним інстинктом любові. Іноді це закінчується добре, іноді ні. Але одне можна сказати точно: єдиний, хто може це підтвердити, — тільки ви!

Останні новини:  Як подолати бажання все кинути і здатися

Смуток, печаль або відчуття застою

Люди можуть сказати вам, що ви просто лінуєтеся або надто прагнете комфорту. Вони порадять вам не переживати, не бути слабаком і скиглієм. Справа в тому, що вони не знають, що відбувається всередині вас. І їхні слова тільки погіршують ситуацію. Ви повинні самі визначити причину і впоратися з цим. Можливо, ви хочете закінчити відносини. Або переїхати в інше місце. Або відправитися в подорож. Визнайте, що ви втомились і візьміть тайм-аут.

Принципи, за якими ви живете

Люди можуть знаходити ваші принципи дивними або нелогічними, але ми всі різні. Ми живемо в світі найрізноманітніших переконань, тому живіть з тими принципами, які відповідають вашій особистості та індивідуальності. Поки вони роблять вас щасливими і ведуть вас до того, що ви хочете в житті, вони ваші. І вам не потрібно міняти їх на догоду іншим людям.




Ваш стиль

Незалежно від того, як ви одягаєтеся, вам не потрібні ніякі стандарти або віяння моди. Ваш стиль — це той, з яким вам комфортно. Ви не стаєте краще, якщо будете міняти імідж за порадою оточуючих. Зате ви станете краще тоді, коли навчитеся приймати факт, що вам не потрібно подобатися всім людям і чекати від них схвалення. Звичайно, якщо ви хочете змінюватися, робіть це. Просто не міняйтеся заради інших.

Останні новини:  Як задати правильний тон стосункам з самого початку

Біль, який ви відчуваєте

Всякий раз, коли ви відчуваєте біль, це реально. Вам дійсно боляче. Прийміть його. І вам не потрібно підтвердження цього від інших людей. Вам не потрібно чути їхні коментарі про те, що ви просто занадто гостро реагуєте. Біль — це біль, незалежно від того, наскільки він малий або великий. І ніхто інший не може впоратися з ним, крім вас.

Ваші мрії

Ваші мрії можуть бути занадто великими або дуже нікчемними для інших, але ви не зобов’язані нікому і нічого доводити. Ніхто не може відмовити вас від них. Ви просто перетворюєте ваші прагнення у ваші дії, і це тільки ваше рішення. Люди можуть хвалити або применшувати ваші мрії, але це не має значення. Найголовніше, що ви націлені на те, що зробить вас по-справжньому щасливими, а ваше життя — насиченим.

Останні новини:  Про що може говорити сильна тяга до шоколаду? Пояснює лікар імунолог

Ваші здібності

Якщо у вас є талант до письма, музики, малювання або будь-які інші здібності, якими ви обдаровані, немає сумнівів, що вони унікальні. Немає потреби переконувати когось у цьому. Вам не потрібні чужі стандарти або чиясь критика, а ваші таланти не потребують підтвердження, тому що найголовніше — вони подобаються вам.

Зусилля, які ви докладаєте

Ніколи не порівнюйте свої зусилля з зусиллями інших людей. Це закінчиться тим, що ви почнете заздрити і наносити удар своїй самооцінці. Якщо ваш однокурсник став ректором вашого ж університету, це не означає, що ваше рішення кинути науку і піти в бізнес є невдалим. Якщо ваш кращий друг купив нове авто, а ви — лише новий ноутбук, це не означає, що ви недостатньо старанно працювали. Важливо лише те, що ви зробили для себе і для поліпшення свого життя.

Ваша цінність

Кожна людина має свою цінність, незалежно від статі, раси, національності, віку, посади чи релігійної приналежності. Ваша цінність не потребує перевірки, підтвердження і схвалення. Визначте для себе пріоритети і дотримуйтеся їх, нікому не пояснюючи свої мотиви, причини і вибір.


ua-vestnik.com