Aston Martin показав новий Vanquish

04.09.2024   09:00    346

Aston Martin показав Vanquish – найпотужніший флагман за свою історію. Наступника DBS під знайомим ім’ям виробник характеризує як «технічний шедевр».

Aston Martin обіцяє «безпрецедентне поєднання вишуканого комфорту, продуктивності суперкара та бездоганної динаміки». Також заявлено ексклюзивність: за рік британці випускатимуть не більше 1000 примірників Vanquish.

Найпотужніший флагман оснащений 5,2-літровим мотором V12 з двома турбокомпресорами, який видає 835 к.с. і 1000 Нм крутного моменту. Пару йому становить 8-ступеневий «автомат» ZF, який передає потужність на задні колеса через диференціал підвищеного тертя. E-diff з інтегрованою в нього ESP може переходити з відкритого стану у заблокований за 135 мілісекунд. У «драйверському» режимі Vanquish розженеться з місця до 96 км/год за 3,2 секунди.

Останні новини:  Експерт закликав водіїв не поспішати на сервіс, якщо спалахнув Check Engine у автомобілі

Каркас кузова виготовлений з алюмінію. Додаткові компоненти в днищі забезпечують 75-відсоткове збільшення бічної жорсткості порівняно з DBS 770 Ultimate. Застосована жорсткіша поперечна розпірка двигуна та нові амортизатори Bilstein DTX зі швидким відгуком та широким діапазоном жорсткості. Завдяки цьому збільшена різниця між режимами їзди: автомобіль може бути комфортнішим або спортивнішим залежно від побажань водія.

Vanquish отримав товстіші стабілізатори поперечної стійкості, перероблений електропідсилювач керма та нову систему ESP. Використовуючи дані з безлічі датчиків, вона прогнозує оптимальні рівні зчеплення та реагує на миттєву нестабільність.

Флагман за замовчуванням оснащений вуглецево-керамічними гальмами з 410-міліметровими дисками спереду та 360-міліметровими ззаду. Система працює ефективніше, ніж на інших Aston Martin і краще переносить нагрівання до 800 градусів Цельсія.

Останні новини:  Доцільність ставлять під сумнів: поліцію США різко критикують за купівлю Tesla Cybertruck

Що стосується зовнішності Vanquish, то дизайнери Aston Martin черпали натхнення з автоспорту та культових моделей минулого та сьогодення. Спорткар отримав подовжений капот з «жалюзі» у стилі Формули-1 для охолодження V12, матричні фари та виражений спліттер. Збоку помітні приховані дверні ручки та 21-дюймові колісні диски, «взуті» в унікальні шини Pirelli P Zero.

Ззаду – різкий відступ від традицій у вигляді так званого хвоста Камма з сімома діодними «лезами» у ліхтарях, великим дифузором та чотирма патрубками з нержавіючої сталі. За запитом клієнта їх замінять на титанові наконечники, які заощадять 10,5 кілограма.




Двомісний салон з оббивкою з алькантари та напіванілінової шкіри на вибір нагадує такий самий у Vantage та DB12. В оснащенні – 10,25-дюймова цифрова панель приладів та екран мультимедійної системи такого ж розміру. Акцент зроблений на місці водія, де можна встановити сидіння Performance з вуглецевого волокна з низькою посадкою. За звук відповідає система Bowers & Wilkins з 15 динаміками. За доплату салон прикрасять дерев’яними вставками.

Останні новини:  Стали відомі ціни на оновлену Toyota Tundra

Вартість нового Vanquish поки не розголошується. Перші постачання клієнтам заплановано на четвертий квартал 2024 року.


avtomir.ua






1111529