Заява Шольца викликала обурення Джонсона

15.09.2024   19:41    388

Нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що Берлін не передаватиме Україні крилаті ракети Taurus через «великий ризик ескалації». Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розкритикував Шольца і закликав переглянути позицію.

«Нам безперечно потрібна поставка Taurus, безперечно. З огляду на історію Німеччини можна зрозуміти Шольца, але зараз необхідно зайняти чітку позицію на вирішальному етапі», — сказав Джонсон газеті Süddeutsche Zeitung.

Останні новини:  Блінкен знову вирушає на Близький Схід говорити про Газу

Водночас, за словами Шольца, позиція Німеччини стосується й будь-якої іншої зброї, яка здатна атакувати цілі на великій відстані. Він наголосив, що це залишиться незмінним, навіть якщо інші країни ухвалять протилежне рішення.

Це не вперше, коли Борис Джонсон висуває звинувачення проти канцлера. У 2022 році в інтерв’ю CNN він заявив: «Думка Німеччини в певний момент полягала в тому, що було б краще, якби все закінчилося швидко і Україна здалася».

Останні новини:  У США відреагували на збільшення російської армії

Тоді речник німецького уряду жорстко відповів, що «дуже розважальний колишній прем’єр-міністр завжди має власні стосунки з правдою».


newformat.info