Як накривання кришкою каструлі з супом впливає на наваристість страви

15.09.2024   19:31    609

Перші страви можна споживати на будь-який прийом їжі, хоча супи, борщі, бульйони асоціюються більше з обідом. З дитинства всім кажуть: «На обід треба їсти рідке! Сьогодні суп!». Це стало для багатьох звичною картиною буденності.

І в цій буденності улюблений суп чи борщ повинні бути смачними, а такими вони можуть бути тільки в одному випадку, якщо приготовані за правилами та з дотриманням технології процесу.

Останні новини:  Як зробити, щоб при варінні макаронів та рису не «тікала» вода

Як смачно приготувати суп

Суть першої страви полягає в тому, що треба знайти баланс між гущею та рідиною. Навіть сіль потрібно класти не в будь-який момент, коли ви про неї згадали. А тільки наприкінці. Інакше будете досолювати суп ще невідому кількість разів. Оптимальний варіант — за 10 хвилин до завершення.

Останні новини:  Роблю святкове асорті з 5 видів

Один з основним моментів, які впливають на смак, залежить від кришки. Це стосується більше технологічної частини. Суп належить до тих страв, який повинен настоятися. Тоді він збагачується смаками та ароматами.

Перелийте суп перед обідом в супницю. Накрийте його кришкою. Нехай так постоїть 15 хвилин. Так він стане більш наваристим та насиченим за смаком. Але не забуваймо, що спочатку все залежить від якості бульйону для супу та продуктів, з яким приготована страва.

Останні новини:  Салат, яким я підкорила свого чоловіка