Jeep Avenger отримав низьку оцінку в краш-тестах

15.09.2024   18:00    336

Jeep Avenger для європейського ринку розбили під час краш-тесту за методикою Euro NCAP і неочікувано він показав поганий результат. Avenger заробив лише три зірки з п’яти можливих, на що експерти з безпеки заявили, що для марки це «неприйнятний рівень».

За підсумками випробувань Avenger набрав скромні 79 відсотків за захист водія та дорослих пасажирів, 70 відсотків за захист пасажира-дитини, 59 за безпеку пішоходів та всього 53 відсотки за роботу допоміжних систем безпеки.

Останні новини:  Як завести двигун автомобіля, якщо сів акумулятор

З’ясувалося, що при ДТП дитина, яка знаходиться в салоні кросовера, може зазнати серйозної травми грудей. Крім того, під час тестів системи автоматичного гальмування Avenger не зміг вчасно зупинитись перед пішоходом. Неефективним експерти назвали звуковий сигнал попередження про фронтальне зіткнення.

«Результати цих випробувань демонструють явну нестачу амбіцій у виробника, — заявили в EuroNCAP. — Конкуренція на ринку зростає, і Stellantis не має заощаджувати на безпеці».

Останні новини:  Фахівці назвали 8 автомобілів, які не зламаються навіть за 20 років експлуатації

Ті ж три зірки в тій самій сесії краш-тестів отримали Dacia Duster та Suzuki Swift, але вони є бюджетними моделями, тому такий результат для них вважається умовно прийнятним.


avtomir.ua