Зарплати Зеленського, Байдена та Шольца: скільки щомісячно платять президентам

14.09.2024   11:21    1165

Зарплата президента України Володимира Зеленського майже в 50 разів нижча, ніж зарплата американського лідера Джо Байдена. Тоді як в Молдові президенту платять приблизно в два рази більше, ніж в Україні.

Про це йдеться в даних опублікованих податкових звітів та декларацій. Президент США Джо Байден щомісяця заробляє 33,3 тис. доларів. Це приблизно в 7,37 разів вище за середню зарплату в країні.

Останні новини:  Румунія призупиняє постачання електроенергії Україні та Молдові

Місячний дохід канцлера Німеччини Олафа Шольца становить 32,7 тис. євро (або 35,8 тис. доларів). У цю суму вже входять різні надбавки. Зарплата складається з офіційного окладу, надбавки за загальну посаду, місцевої надбавки, компенсації витрат на службу і т.п.

Президент Польщі Анджей Дуда щомісяця заробляє 4,4 тис. доларів. Бюджет на новий рік передбачає збільшення базової величини на 4,1%. Його ухвалення означатиме, що президентська зарплата з січня 2025 року становитиме 4,6 тис. доларів.

Останні новини:  В’їзд українців у Європу: як буде працювати електронний “прикордонник”

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан заробляє близько 15,1 тис. доларів на місяць. Лідер однієї з найбідніших країн ЄС отримує одну з найбільших зарплат серед своїх європейських колег.

Пані президент Грузії Саломе Зурабішвілі щомісячно заробляє близько 2,4 тис. доларів. Ще одна лідерка – пані президент Молдови Мая Санду – щомісячно заробляє 1,6 тис. доларів.

Останні новини:  Змість відправлених в Україну гаубиць PzH 2000 Катар отримає сучасні німецькі гаубиці

Найменша зарплата серед лідерів – у президента України Володимира Зеленського. Вже кілька років поспіль вся його зарплата за місяць – 28 тис. грн. Це всього 674 доларів. 


expert.in.ua