Держдеп США схвалив продаж Румунії літаків F-35

15.09.2024   17:41    425

Держдеп США схвалив продаж Румунії літаків F-35

Фото: Getty Images

F-35 посилять авіацію Румунії

Уряд Румунії звернувся до США з проханням придбати 32 літаки F-35, боєприпаси, а також інше супутнє обладнання на 7,2 млрд доларів.

Державний департамент США погодив рішення про можливий продаж уряду Румунії винищувачів п’ятого покоління F-35 і супутнього обладнання. Про це напередодні повідомило Агентство зі співпраці у сфері оборони і безпеки США.

Останні новини:  У Румунії евакуювали 300 осіб зі стін парламенту через підпал

Відомство вже надало необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес про цей можливий продаж.

Вказано, що уряд Румунії звернувся з проханням придбати 32 літаки F-35A Lightning II Joint Strike Fighter і 33 двигуни Pratt & Whitney F135-PW-100, боєприпаси, а також інше супутнє обладнання. Вартість контракту оцінюється в 7,2 млрд доларів.

Останні новини:  Злякалися ядерних погроз Путіна: оточення Трампа вимагає переговорів між США та РФ

«Запропонований продаж покращить спроможність Румунії протистояти нинішнім і майбутнім загрозам шляхом подальшого оснащення її для виконання місій з самооборони і регіональної безпеки, водночас посилюючи оперативну сумісність зі Сполученими Штатами та іншими членами НАТО», – йдеться у повідомленні.

А у минулому місяці США схвалили продаж Румунії ракет AIM-120 AMRAAM на 180 млн доларів. Вони сумісні з винищувачами F-16 та F-35.

Останні новини:  Румунія призупиняє постачання електроенергії Україні та Молдові


korrespondent.net