Восени ціни на бензин можуть зрости: що говорять експерти

19.07.2024   21:00    27

Восени 2024 року в Україні планується підвищення акцизів на паливо, однак експерти запевняють, що це не призведе до катастрофічних збільшень цін на АЗС. Директор консалтингової компанії “А-95” Сергій Куюн підкреслив, що підвищення буде поетапним, що дозволить ринку адаптуватись. Згідно з законопроєктом №11256-2, ціна на бензин може зрости на 1,5 грн за літр, на дизельне паливо – на 2 грн за літр, а на автогаз – на 5-6 грн за літр.

Останні новини:  В Україні представили новий електричний Mini Cooper: названі ціни та версії

Спекуляції у соціальних мережах про екстремальні зростання цін до 70-80 грн за літр є маніпуляцією і не мають під собою підстав. Відповідно до Сергія Куюна, навіть при підвищенні акцизів на паливо, ціни на АЗС піднімуться незначно, і не досягнуть зазначених високих показників.

Законопроєкт №11256-2 має на меті зближення українських акцизів на паливо з європейськими стандартами. Він пройшов перше читання у червні 2024 року, і сьогодні, 18 липня, очікується фінальне голосування. Наразі невідомо, чи буде прийнята правка щодо збільшення акцизу на скраплений газ, що є предметом обговорення на другому читанні.


uamotors.com.ua

Останні новини:  Tesla Model Y помітили у новому кольорі