Porsche показала машину, якої ніколи не було

01.07.2024   20:45    215

Компанія Porsche показала унікальну модель Targa, якої ніколи не було.

Винахід кузова Targa та впровадження турбонагнітачів на дорожніх серійних автомобілях стали одними з ключових досягнень в історії Porsche. Проте комбінація цих двох рішень з’явилася лише в 911 Turbo Targa G-серії, але насправді німецька марка ще до того вивчала можливість випуску турбованої тарги на базі свого сімейства спорткарів з переднім розташуванням двигуна з рідинним охолодженням і трансмісія типу Transaxle з рознесеним двигуном і КПП. Але в результаті серійними такі машини не стали.

Останні новини:  Експерти визначили предмети, які заборонено тримати в салоні автомобіля

Розробка 924 Targa розпочалася 1 травня 1977 року за номером 927/57. У типовій для Porsche манері проєкту було присвоєно два номери: з лівим кермом — номер 941, з правим кермом — 942. Версія з безнаддувним двигуном та версія з турбодвигуном були частиною планів від самого початку проєкту. На папері дизайнери втілили в життя кілька ідей 924 Targa зі знімною вручну секцією даху, наприклад, як купе з великими скляними задніми дверима або як автономну кришку багажника.

У той самий час почала формуватися нова ідея концепції Targa майбутнього. Вона’ полягала в тому, щоб уможливити зміщення скляного даху над заднім склом, як це було реалізовано пізніше на 911 Targa (993). Прототип 924 Targa був створений на базі 924 Turbo 1979 модельного року, пофарбованого в кольорі Alpine White з яскравими контрастними вставками в центрі сидінь. Прототип вписався у загальну лінійку моделі, а концепт-кар виглядав практично готовим до виробництва – лінія даху 924 Targa повторює знайому форму 924 з великим скляним куполом.

Останні новини:  Знайомтесь з Volvo XC60 2025: деталі ціни та перші фотографії

Верхня частина дуги, що становить близько третини даху, виготовлена ​​з того ж пластика, що і дах Targa, завдяки чому зовнішність автомобіля нагадує модель 911 Targa. Закінчення проєкту, зафіксоване у документах, датоване 29 лютого 1980 року. Оскільки витрати на розробку та оснащення були визнані надто високими, а жорсткість кузова була сумнівною, а також були проблеми з оглядовістю, розробка 924 Targa була зупинена. Єдиний прототип машини залишився у Porsche Museum.





avtomir.ua

Останні новини:  До 2030 року китайські компанії займуть 33 відсотки світового автомобільного ринку