Трамп планує обговорити з Путіним Україну - ЗМІ

03.07.2024   21:00    322

Трамп планує провести переговори з Путіним про те, яку частину української території Москва зможе «зберегти» за собою

Екс-президент США підготував план щодо НАТО, який передбачає «значне і суттєве» скорочення ролі Америки у сфері безпеки Європи.

Трамп планує обговорити з Путіним Україну - ЗМІ
Альянс нібито зобов’язується припинити подальше розширення на схід — зокрема, на Україну та Грузію в межах плану Дональда Трампа щодо НАТО. Він також планує провести переговори з Путіним про те, яку частину української території Москва зможе «зберегти» за собою. Про це заявляє видання Politico, посилаючись на експертів з питань національної безпеки, пов’язаних з колишнім президентом США.

Останні новини:  Жителі Угорщини бачать в Україні більшу загрозу, ніж у РФ - опитування

«Швидке вирішення українського конфлікту, що тривав два з половиною роки, також, імовірно, зіграє ключову роль у планах Трампа щодо НАТО», — пише ЗМІ.

У разі своєї перемоги на виборах Трамп може відкликати гарантії безпеки для країн Альянсу, які витрачають менше 2% ВВП на оборону.

«Правду кажучи, Трамп навряд чи повністю вийде з НАТО… Але навіть якщо він формально не залишить організацію, це не означає, що НАТО переживе другий термін Трампа цілим і неушкодженим», — припускають журналісти.

Останні новини:  Ріші Сунак визнав поразку, і йде з посади прем'єра Великої Британії

США збережуть свою ядерну парасольку над Європою під час другого терміну Трампа, зберігаючи свою військово-повітряну міць і бази в Німеччині, Англії та Туреччині, а також свої військово-морські сили, стверджують джерела.

Разом з тим, основна частина піхоти, бронетехніки, матеріально-технічного забезпечення та артилерії зрештою перейде з рук американців у руки європейців.

План Трампа щодо НАТО, передбачає «значне і суттєве» скорочення ролі Америки у сфері безпеки Європи.

Останні новини:  Американські аналітики оцінили, на що може піти НАТО у питанні України на саміті


korrespondent.net