Який шлях до перемоги: Блінкен виклав концепцію США про війну з РФ 

03.07.2024   19:41    726

Україна повинна стати успішною у трьох напрямках і це буде найкращою відповіддю президенту РФ, вважає держсекретар США Ентоні Блінкен. Про можливість перемоги на полі бою американський політик не згадав.

Уряд США втілює у життя концепцію успіху України, яка допоможе їй перемогти Росію та розвивати свою економіку. Концепція не включає участь американців у війні, але передбачає певну допомогу від Північноатлантичного альянсу. Про деталі плану державний секретар Ентоні Блінкен розповів під час виступу в Інституті Брукінгса (Brookings Institution in Washington), який 1 липня транслювався на YouTube-каналі Держдепу.

Останні новини:  Саміт НАТО має чітко назвати Росію найбільшою загрозою безпеці - Бербок

Блінкен дав відповідь на питання, як США бачать перемогу України у війні з РФ. Політик почав з того, як виглядатиме успіх України. З його слів, Україна буде мати розвинену економіку та сферу оборони, матиме “стійку демократію”. Після цього він перелічив дії США, які призведуть до перемоги у війні з РФ:

питання безпеки — протягом 10 років 30 країн укладуть з Україною безпекові угоди, а на Вашингтонському саміті НАТО надасть Україні нові засоби протиповітряної оборони;
питання економіки — урядовці США стимулюють інвестиції.
Крім того, є ще один напрям, який прямо не пов’язаний з США — кроки для вступу до ЄС. Блінкен упевнений, що українці зроблять все необхідне для “зміцнення та поглиблення демократії”.

Останні новини:  В Німеччині невідомі обстріляли офіс партії Шольца

Три перелічені напрями зроблять Україну успішною і це має вплинути на президента РФ Володимира Путіна, пролунало під час виступу американського урядовця.

“Успішна країна, яка міцно стоїть у цих трьох сферах, і є найсильнішою відповіддю Путіну”, — заявив Блінкен, не пояснивши при цьому, чи можлива перемога на полі бою.


useti.org.ua