Toyota готує повнопривідне купе GR86 з турбомотором

03.07.2024   21:00    391

За підтримки американської філії марки каліфорнійське тюнінг-ательє Evasive Motorsports розробляє прототип автомобіля з унікальною технікою. Про подробиці повідомив на своєму YouTube-каналі блогер Ларрі Чен. Доопрацювання потрібні серйозні: з кузовом GR86 мають намір “одружити” ходову частину і силову установку GR Corolla! Про масове виробництво повнопривідного купе Toyota відомостей немає.

Toyota GR86 замислювалася, як задньопривідний спорткар з низьким центром тяжіння і “атмосферником”. І хоча запит на потужніший повнопривідний автомобіль із турбомотором є, реалізувати задумку у форматі відносно бюджетного купе непросто. Труднощі показує проєкт Evasive Motorsports і Toyota.

Останні новини:  Представлена ​​Toyota GR Corolla

Розмістити поперечний рядний турбомотор замість поздовжнього опозитника виявилося непросто: треба було виготовити з нуля передній підрамник, переглянути точки кріплення агрегатів, переробити ходову частину. Деякі деталі кастомні: від GR Corolla і GR Yaris підійшло не все. Силова структура кузова теж перероблена.

Результат покажуть восени на виставці SEMA в Лас-Вегасі, але найімовірніше в такому вигляді прототип не має серійних перспектив. Однак технічно близьке купе з “турботрійкою” 1.6 G16E-GTS, “механікою” та повним приводом цілком може з’явитися в майбутньому, адже хетчбеки GR Yaris та GR Corolla користуються стабільним попитом.

Останні новини:  Розсекретили інтер’єр преміального електрокара BAIC та Huawei



nnews.com.ua