Висадка людей на Місяць може відбутись у 2026 році.

Глава підрозділу NASA з систем дослідження Місяця Кетрін Кернер повідомила, що NASA планує здійснити висадку екіпажу на Місяць у 2026 році. Однак за деяких умов експедиція може бути перенесена, інформує SOCPORTAL.INFO.

Кернер озвучила нову умову, за якої висадка на Місяці відбудеться вже у вересні 2026 року. За її словами, компанія SpaceX до початку 2025 року має довести свою здатність дозаправити космічний корабель Starship на орбіті Землі.

Водночас успішні результати випробувань SpaceX ще не гарантує проведення експедиції на Місяць у 2026 році. Це дасть лише теоретичну можливість, оскільки на реалізацію плану впливає чимало факторів.

Останні новини:  Енергетики майбутнього: у Китаї створили революційний термоядерний реактор

Ми в NASA проводимо безліч подібних оцінок. Наприклад, що буде, якщо не буде цього? Що буде, якщо не буде цього? Чи є в нас запасні плани на цей випадок? Ми завжди розробляємо такі резервні плани, – розповіла Кетрін Кернер.

За її словами, якщо випробування будуть провалені NASA розгляне альтернативний план. Варто зазначити, що багато хто ставить під сумнів реалізацію висадки на Місяць у 2026 році. У космічному товаристві вважають, що виконання місії стане можливим десь у 2028-2023 році.

Останні новини:  Вчені з’ясували, коли штучний інтелект погубить людство