Ситуація в Газі та на кордоні з Ліваном: міністр оборони Ізраїлю проведе переговори у Вашингтоні

25.06.2024   06:34    258

 Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант прилетів до Вашингтона для проведення, за його словами, «критично важливих» переговорів щодо бойових дій з ХАМАСом у Газі й «Хезболлою» в Лівані.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Guardian, Галант у супроводі заступника начальника штабу Армії оборони Ізраїлю зустрінеться з міністром оборони США Ллойдом Остіном, а також державним секретарем Ентоні Блінкеном і спеціальним посланцем президента США Амосом Хохштейном.

«Під час цих зустрічей я планую обговорити розвиток подій у Газі й Лівані… – сказав Галант. – Ми готові до будь-яких дій у Газі, Лівані та інших регіонах».

Останні новини:  ПАРЄ просуває спецтрибунал та наголошує на геноцидній політиці Росії

Візит Галанта відбувся в той час, коли прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що адміністрація Байдена керує «різким падінням» поставок озброєнь до Ізраїлю в останні місяці.

У своїй недільній заяві Нетаньягу підтвердив намір продовжувати війну в Газі, поки там залишається ХАМАС.

«Близько чотирьох місяців тому відбулося різке скорочення поставок озброєнь, що надходять зі США до Ізраїлю. Ми отримували всілякі пояснення, але… ситуація здебільшого не змінювалася», – сказав він у неділю на засіданні Кабінету міністрів. Проте, за його словами, конфлікт зі США через затримки з поставками зброї буде вирішено найближчим часом.

На тлі побоювань, що бойові дії з «Хезболлою» можуть перерости в більш масштабну війну, лідер угруповання Хасан Насралла неодноразово погрожував, що його рух завдасть ударів по всій території Ізраїлю.

Останні новини:  Казахстан не видаватиме Україні підозрюваних у замаху на журналіста у Києві

Ситуація на короні погіршилася цього місяця після того, як завдяки ізраїльському авіаудару на півдні Лівану було ліквідовано високопоставленого військового командира «Хезболли».

Бойовики у відповідь випустила сотні ракет і ударних дронів по північному Ізраїлю.

Ізраїльські офіційні особи пригрозили воєнним наступом на Ліван, якщо не буде досягнуто домовленості про припинення вогню й відтіснення «Хезболли» від кордону.

Останні новини:  Ще одна країна просить Росію повернути її громадян з війни

Фото: Hadas Parush/FLASH90


news-xl.net