Секрети очищення духовки, дека і решітки від жиру та нагару

26.06.2024   23:40    805

Бризки жиру, нагар, залишки їжі, що пригоріли. Якщо відразу не помити духовку, то згодом це тільки накопичуватиметься.

Невже після готування щоразу доведеться витрачати ще й 1-2 години на чищення духовки? Ні! У цій статті ми розповімо простий спосіб, який допоможе вам швидко та легко очистити духовку всередині. Завдяки такому чищенню, нагар у духовці не накопичуватиметься, а значить, духовка завжди буде виглядати як нова!

Засіб

Отже, вам знадобиться чашка із теплою водою та 1 столова ложка засобу для миття посуду. Добре розмішайте засіб для посуду у воді. Далі вилийте цей розчин на лист і додайте ще 2 кружки теплої води.

Останні новини:  Як за допомогою оцту позбутися запаху риби і цибулі

Головне, що потрібно пам’ятати під час такого чищення – духовка має бути гарячою. Тобто закінчили готувати, дістали їжу з духовки і відразу зробіть так. Тепер потрібно вимкнути духовку, закрити її та залишити мінімум на одну годину.

Духовка охолола. У миску виливаю брудну воду з дека і серветкою видаляю складніші забруднення. Далі миємо деко жорсткою стороною губки та засобом для миття посуду. Весь жир, що пригорів, розм’якшився і дуже добре видаляється.

Якщо потрібно змочити лист, то використовуйте для цього тільки гарячу воду. Після чищення споліскуйте деко під водою і витирайте його насухо. Тепер давайте відмиємо ґрати з духовки. Двох годин було достатньо, щоб розм’якшити жир та бруд. Використовуйте жорсткий бік губки та засіб для миття посуду, щоб очистити решітку.

Останні новини:  Що робити, якщо огірки гірчать, як полин

Як очистити решітку в духовці?

Усередині духовки всі забруднення теж розм’якшилися. Щоб очистити духовку всередині, достатньо змочити ганчірку гарячою водою і витерти всі жирні бризки. Для видалення більш серйозних забруднень можна використовувати харчову соду.

Чим відмити духовку?

Не забудьте і про дверцята духовки. Усі жирні бризки на ній стали м’якими. Тому, щоб відмити скло в дверцятах духовки, вам знадобиться ганчірка або м’яка губка, змочена в гарячій воді. Для сильних забруднень додайте на губку трохи засобу для миття посуду.

Останні новини:  Як досвідчені господині використовують зубну пасту в побуті