Прем’єр Грузії зробив чергову скандальну заяву щодо України

29.06.2024   17:21    399

Прем’єр-міністр Іраклій Кобахідзе заявив, що “конктретні політичні сили” в країні хочуть допустити “український сценарій” в Грузії. Про це він сказав під час виступу у парламенті в п’ятницю, 28 червня, його слова цитує “Новости-Грузия”.

“Що стосується теми українізації, спроби розвитку українського сценарію в Грузії, зокрема спроби розвитку “майдану”, потім “другого фронту”, ми багато говорили про це. На жаль, конкретні політичні сили відкрито включилися у відповідну пропаганду, відкрито вимагали відкриття другого фронту в Грузії. Звичайно, це посилило тиск на нашу країну, але нам вдалося уникнути відповідного сценарію за ці роки, і я впевнений, що ми зможемо зробити це в майбутньому”, – підкреслив Кобахідзе.

Прем’єр Грузії додав, що останні кілька місяців показали, що грузинські державні інститути “перебувають на висоті” та можуть забезпечити мир зі стабільністю.

“Ми в жодному разі не можемо дозволити будь-кому розвивати такі сценарії, які довели Україну, нашу дружню країну, до такого важкого стану”, – зауважив політик.

Останні новини:  У Франції почалися вибори, де можуть перемогти ультраправі: що це означає для України

Останні новини Грузії

Як писав , наприкінці травня парламент Грузії подолав президентське вето на скандальний закон про іноземних агентів, який викликав масові протести в Тбілісі. Тоді повідомлялось, що документ буде опубліковано на початку червня, а із серпня набудуть чинності його основні положення про обов’язкову спеціальну реєстрацію ЗМІ та неурядових організацій, які отримують понад 20% свого доходу з-за кордону.

Останні новини:  У Франції на парламентських виборах перемагає партія «Національне об'єднання» Ле Пен

Водночас такий закон викликав масові протести в країні, а опозиція заявила, що він є калькою зі схожого російського закону, де його використовують для придушення інакомислення.

Також стало відомо про те, що Європейський суд з прав людини не побачив причин сумніватися у справедливості кримінальних проваджень проти колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Там заявили, що звинувачення проти політика “були серйозними та обґрунтованими”.

Останні новини:  У Франції на виборах в парламент перемагає проросійська партія


uapress.kyiv.ua