Сезонне підживлення смородини для забезпечення плодоношення

29.06.2024   17:40    360

Смородина є природним джерелом вітамінів та одним з найкращих варіантів натуральних ліків від застуд в зимовий час. Варення та компоти з цих ягід дуже смачні. Саме тому варто вирощувати смородину. А для отримання врожаю в достатній кількості з кожного куща потрібно приділити увагу підживленню.

Добрива для смородини

Рослина добре реагує на внесення органічних добрив. Вони покращують мікрофлору та структуру ґрунту, підвищують вміст гумусу. Це сприяє накопиченню вологи та її утриманню. Серед органічних добрив рекомендується надавати перевагу:

Останні новини:  Як позбутися ос на подвір’ї

  • коров’яку;
  • курячому посліду;
  • свинячому посліду.

Зверніть увагу, що послід має бути не свіжий. Також рекомендується додавати його компостованим разом із соломою. Якщо робите підживлення коров’яком, тоді треба 1 л засобу розвести з 10 л води. Підживлення цим добривом добре робити на початку літа. В середньому треба розраховувати, що під кожен кущ виливають 2 відра.

Варто зробити і весняне підживлення. Для цього підійде аміачна селітра. На 10 л води потрібно 2 ст.л. засобу.

Останні новини:  Найпростіший спосіб зробити тверді духи з улюбленого парфуму в домашніх умовах

І ще одне підживлення для смородини проводять суперфосфатом на початку осені. Потрібно змішати 0,5 скл. суперфосфату та ⅔ скл. сульфату калію. Така пропорція в розрахунку на 1 кущ. Добриво розсипають навколо, а потім поливають.


elegantwoman.kyiv.ua