Чому не можна садити поруч смородину та хвойники

29.06.2024   11:40    162

Смородина вважається однією з найвибагливіших рослин, яку можна зустріти в саду. Однак ця культура, як і інші, схильна до різних захворювань, і найпоширеніше і найнебезпечніше з яких – це іржа. Саме з цієї причини фахівці не рекомендують висаджувати поряд зі смородиною будь-яку хвойну рослинність.

Вся справа в тому, що хвойники, як відомо, є переносниками стовпчастої іржі. Крім цього, небезпеку для смородини становлять і бур’яни (насамперед болотяна рослинність на кшталт осоки), які, у свою чергу, переносять бокальчасту іржу. Якщо ви не хочете, щоб смородина захворіла на іржу, подбайте про те, щоб прибрати торішнє листя та залишки рослин, оскільки вони є відмінним місцем, де може поселитися грибковий збудник.

Останні новини:  Поради, як влітку зберегти педикюр і милуватися ним довше

Важливе значення має вибір місця для посадки саджанців. Намагайтеся відмовитися від ідеї висаджувати смородину на заболоченій місцевості, а також на ділянках з близьким перебуванням ґрунтових вод. Пов’язано це з тим, що висока вологість землі є ідеальним мікрокліматом, в якому відбувається розвиток грибкових хвороб, до яких, як ви вже могли зрозуміти, і відносяться всі види іржі.


elegantwoman.kyiv.ua

Останні новини:  Астролог назвав знаки Зодіаку, які в липні знайдуть справжнє кохання