Rivian анонсував п’ять нових моделей

29.06.2024   19:00    426

Американський стартап, що зіткнувся з фінансовими труднощами через падіння попиту на електрокари, не збирається здаватися. Volkswagen нещодавно вирішив вкласти в Rivian п’ять мільярдів доларів, і на цьому тлі марка розкрила плани на розширення модельного ряду: у ньому з’явиться аж п’ять новинок, включно з трьома масовими. Очікується, що останні будуть побудовані за участю партнера з Німеччини.

У першому стовпчику видно автомобіль, який Rivian побудує на платформі Gen 2. Її він розділить з оновленими R1T і R1S. Судячи з лінійки на “візку” Gen 1, це міг би бути покращений фургон для доставки на кшталт EDV, але за формою прикрита модель більше схожа на позашляховик. Однак картинки повторюються, тож це може виявитися лише заглушкою.

Останні новини:  Три моделі вживаних автомобілів, яких слід уникати українцям

Rivian / The Verge

Далі йдуть нові R2 і R3, презентовані в березні, зі ще однією загадковою моделлю. Вона, як і розташовані під нею кросовери, базуватиметься на середньорозмірній архітектурі MSP. Можна припустити, що це буде більш доступний пікап, ніж R1T. Ціну ще належить дізнатися, але R2, поставки якого почнуться в 2026 році, обіцяна вартість на рівні 45 тисяч доларів.

А три автомобілі з останнього стовпчика належатимуть до масових: можливо, вони будуть створені спільно з Volkswagen.

Останні новини:  4 вживаних автомобілі, які не варто купувати за жодних обставин

Цього тижня стало відомо, що Volkswagen придбає конвертовану облігацію Rivian на суму 1 мільярд доларів, а пізніше вкладе ще чотири мільярди. Rivian же створить СП з Volkswagen, яке займеться розробкою платформ для електромобілів, і дасть німцям доступ до наявних технологій.



nnews.com.ua